Geen beheerder voor De Boschkamp - Radio 350

Geen beheerder voor De Boschkamp

Geplaatst op: 19-07-2005 |

HOLTEN - Dorpshuis De Boschkamp aan de Tuinstraat krijgt voorlopig geen technisch beheerder. De Stichting voor Sociaal Cultureel Werk (Socuwe) had daar om gevraagd. Socuwe had hiertoe een verzoek ingediend bij de gemeente Rijssen-Holten. De stichting heeft het idee dat er met name in de avonduren te weinig toezicht is.

De gemeente vindt het verzoek echter geen reële optie. In De Boschkamp zijn zowel overdag als ’s avonds veel activiteiten. Klusjes worden vergaard en door de beheerder van de sporthal en vrijwilligers verricht.

De beheerder sluit ook ’s avonds af. De gemeente vindt het een te dure oplossing om een extra technisch beheerder aan te stellen die in zijn dure uren ‘koffie moet schenken’. Er zijn te weinig werkzaamheden voor een vaste beheerder.

Wel heeft de gemeente gekeken of één van de beheerders van sporthal ’t Mossink in de wintermaanden meer in te zetten is bij De Boschkamp. In de zomer werkt de beheerder fulltime bij het zwembad.

Maar omdat de nieuwe sporthal pas in het najaar open gaat, kan dan pas bekeken worden of de beheerder ruimte in zijn schema krijgt. Bovendien zijn de ontwikkelingen rond het Kulturhus nog niet duidelijk.

De gemeente vindt het niet logisch om voor die tijd structurele oplossingen te gaan zoeken voor het probleem.


Ga terug...