Gedoe om

Gedoe om "feest" Tulp Keukens

Geplaatst op: 23-07-2005 |

RIJSSEN - Tulp Keukens in Rijssen, vorige week doorgestart na een faillissement, gaat haar website aanpassen. De kop ‘Feest na doorstart Tulp’, wordt zo spoedig mogelijk gewijzigd, zo belooft algemeen directeur Cees Hoeflaak. De feeststemming na de heropening van het bedrijf is vooral slecht gevallen bij de tachtig werknemers die zijn ontslagen en bij leveranciers die aanzienlijke bedragen hebben moeten afboeken door het bankroet. ‘Die tekst over dat feest, dat was stom van ons. Ik bied daarvoor mijn excuses aan en laat het zo snel mogelijk veranderen’, zegt Hoeflaak.

Ontslagen werknemers beklagen zich er tegenover deze krant over, dat Tulp Keukens al nieuw personeel zou hebben aangenomen, terwijl de vaste medewerkers nog niet eens waren ontslagen. ‘Deze hele doorstart is maandenlang op luizige manier voorbereid. Dinsdag ging de deur van het bedrijf op slot en kon iedereen naar huis. Donderdag waren er in Holten al sollicitatiegesprekken met nieuwe verkopers. Dat doe je toch niet als je als directie enige moraal hebt’, zegt een boos ex-personeelslid.

Volgens Hoeflaak is dat een misverstand. ‘Die sollicitanten hadden gereageerd op een advertentie. Dat hele proces liep al toen het faillissement werd uitgesproken. We stonden voor de keus: we bellen iedereen af, of we gaan toch naar die mensen luisteren. Dat laatste hebben we gedaan, maar van die sollicitanten die we hebben gesproken is er niemand aangenomen.’


Ga terug...