Opnieuw vandalisme muziekkoepel - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Opnieuw vandalisme muziekkoepel

Geplaatst op: 23-07-2005 |Een gat. En niet een kleintje. Nee, in het dak van de muziekkoepel op Kalfstermansweide in Holten zit een behóórlijk gat. Geen mens weet hoe het er in gekomen is.

HOLTEN

Het moet menig toeschouwer van de triatlon die de wissel fietsen-lopen kwam bekijken zaterdag zijn opgevallen: in het dak van de muziekkoepel zit een behoorlijk gat.

De koepel was al vaker doelwit van vandalen. In 2000 plaatste de toenmalige gemeente Holten daarom extra verlichting en verscherpte de politie de controle op de omgeving van de koepel.

Ook al omdat het openbaar toilet regelmatig doelwit was en de aanwezige jeugd voor geluids- en drankoverlast zorgde. Wellicht is dat ook de reden dat niemand melding maakte van de vernieling.

Baldadig

‘We hebben het vorige week zelf gezien, waarschijnlijk baldadige jeugd’, laat Heleen van der Wal, voorlichter bij de gemeente Rijssen-Holten, weten.

De gemeente zal na de bouwvak, die komend weekeinde begint en vier weken duurt, het dak laten repareren en meteen verstevigen. ‘Dat kost minimaal 10.000 euro. En het zal dichter bij de 20.000 euro dan bij de 10.000 euro liggen’, aldus Van der Wal.

De politie is ingelicht over de vernieling, maar er is geen aangifte gedaan. De omgeving van de muziekkoepel, met het openbaar toilet en de skatebaan, is al lang een probleem.

De gemeente hoopt dat de overlast met de komst van het jongerenwerk afneemt, maar houdt wel een oogje in het zeil.

Hoe het dak van de koepel is vernield is, stelt ook de gemeente voor een raadsel. ‘Er zijn geen sporen te vinden, waaruit we kunnen opmaken hoe het gedaan is. Misschien hebben ze wel ladders gebruikt?’, aldus de gemeentevoorlichter.


Ga terug...