Gemeente kan ‘Hesselman’ aanpakken - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gemeente kan ‘Hesselman’ aanpakken

Geplaatst op: 23-07-2005 |


RIJSSEN - Er komt alsnog geld beschikbaar om de bodemvervuiling op het terrein van het naar Enter vertrokken transportbedrijf Hesselman aan te pakken. Het is één van de stedelijke vernieuwingsprojecten in de gemeente Rijssen-Holten, waarvoor de rijksoverheid en de provincie Overijssel in totaal bijna een miljoen euro op tafel leggen.

Het geld wordt besteed aan het zogenaamde ontwikkelingsprogramma, waarin de gemeente 35 ‘kansrijke’ projecten heeft opgenomen waarvoor ze zelf het geld (nog) niet heeft. Het ontwikkelingsprogramma loopt tot 2010 en er is dus nog vierenhalf jaar om deze projecten uit te voeren. Het gaat niet alleen om het inmiddels braakliggende terrein Hesselman, maar ook om het opknappen van openbare terreinen en van wooncomplexen van de woningstichtingen in Rijssen-zuid, in combinatie met maatregelen om wateroverlast bij overvloedige regenval tegen te gaan. Verder worden er geluidswerende maatregelen getroffen bij diverse woningen in Rijssen en Holten. De gemeente gaat ook diverse bodemonderzoeken doen.

Niet concreet

Op het terrein-Hesselman komen mogelijk woningen. ‘Er is nog geen concreet plan, maar we hebben wel een idee welke richting we op willen’, zegt woordvoerder H.J. Hoksbergen van de gemeente Rijssen-Holten.

Het transportbedrijf Hesselman vertrok enkele jaren geleden naar Enter. De bedrijfsgebouwen zijn al gesloopt, bodemonderzoek toonde de nodige vervuiling aan. Hoksbergen: ‘We hadden al tot bodemsanering over willen gaan, maar hadden het geld er niet voor.’ Het ISV-geld van de rijksoverheid en de provincie voor het ontwikkelingsprogramma 2005-2009 komt dus als geroepen.’

Het gaat volgens Hoksbergen om een bescheiden terrein van zo’n 400 vierkante meter aan de Schoolstraat, bij de plek waar de Enterstraat op de Oranjestraat uitkomt. ‘Het is wel een mooie locatie, vlakbij het centrum.’ Het terrein Hesselman ligt vlakbij de plek waar tot voor enige jaren de Coberco-fabriek stond op de hoek van de Karel Doormanstraat en de Enterstraat. Ook dit terrein ligt inmiddels braak, in afwachting van een concreet bebouwingsplan.


Ga terug...