Oude LTS in Rijssen afgebrand - Radio 350

Oude LTS in Rijssen afgebrand

Geplaatst op: 24-07-2005 |


RIJSSEN - Een felle, uitslaande brand heeft zaterdagavond de voormalige LTS aan de Pelmolenweg in Rijssen in de as gelegd. Ook de sportzaal ging in vlammen op. Het vuur ontstond rond 20.30 uur. Er waren geen gewonden.

De brandweer van Rijssen kreeg assistentie van vrijwel alle korpsen uit de omgeving. In toaal werden vijftien wagens met zevetig brandweerlieden ingezet om het vuur te bestrijden.

Metingen later op de avond wezen uit dat er geen giftige stoffen waren vrijgekomen. Wel bevond zich asbest in het oude gebouw, dat in oktober zou worden gesloopt en sinds twee weken leeg stond. Alleen een zijvliegel kon behouden blijven.

Het vuur ontstond in de voormalige directeurskamer, voor in het gebouw. Wat zich aanvankelijk liet aanzien als een kleine brand ontwikkelde zich razendsnel tot een grote brand. Al snel stond het twee verdiepingen tellend hoofgebouw in lichterlaaie. De brandweer zag nog kans zes gasflessen in veiligheid te brengen.

De brand trok veel bekijks. Het verkeer ondervond veel hinder. De politie heeft de Wierdensestraat enige tijd afgezet. 'Dit is een hard gelag. Twee weken geleden stond ik hier nog les te geven', zei leraar Luuc Markvoort.


Ga terug...