Extra waakzaamheid bij lege schoolpanden - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Extra waakzaamheid bij lege schoolpanden

Geplaatst op: 27-07-2005 |

RIJSSEN - De schade aan de inboedel die de brand van afgelopen zaterdag aan de voormalige lts in Rijssen heeft toegebracht, lijkt mee te vallen. De overige leegstaande Reggesteynpanden zullen totdat ze tegen de vlakte gaan extra worden beveiligd tegen vandalisme.

De brand die zaterdagavond woedde in de voormalige lts aan de Wierdensestraat heeft voor Reggesteyn, de christelijke scholengemeenschap waaronder het gebouw valt, weinig extra financiële consequenties, zo wordt verwacht.

De brand kwam door de vakanties qua bezetting op een ongelukkig moment: vestigingsdirecteur H. Kastenberg, facilitair directeur H. Lubbers en Reggesteyn-directeur S. Terpstra zijn allen al op vakantie. Controller H.J. ter Avest, nog wel op zijn post: ‘De schade voor Reggesteyn? Nul komma nul denk ik. De gemeente Rijssen-Holten is volgens mij namelijk de eigenaar van het pand.’ De afgebrande school was nagenoeg leeg in verband met de voorgenomen sloop van het gebouw, die samenhangt met de nieuwbouw van Reggesteyn. Wel stond er nog wat materiaal, dat de school van plan was te zijner tijd te verkopen.

Ter Avest: ‘Die spullen stonden naar mijn weten in de praktijklokalen en dat gedeelte van het gebouw is volgens mij niet of nauwelijks getroffen door de brand.’

De gemeente Rijssen-Holten laat weten dat zij inderdaad economisch gezien eigenaar is van het gebouw en daarom ook het pand verzekerd heeft. Een woordvoerster: ‘Juridisch gezien is het schoolbestuur dan weer eigenaar.’

De afhandeling van de schade vindt in samenspraak tussen de verschillende partijen plaats. Na de zomer vindt de overdracht van de Reggesteynpercelen plaats.

In het afgebrande gebouw bevond zich een aanzienlijke hoeveelheid asbest. De sloop van de vroegere lts stond gepland voor na de bouwvak, maar wordt nu mogelijk aanzienlijk versneld. Rijssen-Holten voerde daarover gisteren al overleg. Belemmerende factor zou de zomervakantie kunnen zijn, waardoor de meeste bouwbedrijven een paar weken volledig stil liggen.

Vandaag wordt in elk geval begonnen met het verwijderen van de losse asbest. De andere leegstaande panden van Reggesteyn krijgen intussen extra aandacht, zegt de gemeente.

Zo worden er hekken geplaatst bij de voormalige Mavo aan de Karel Doormanstraat en bij de vroegere huishoudschool aan de Wierdensestraat. Dat staat overigens los van de brand van zaterdag. Direct gevolg daarvan is wel dat beveiligingsbedrijf PreNed en de politie extra zullen surveilleren bij de leegstaande panden.

Over de precieze oorzaak van de brand is overigens nog geen duidelijkheid, maar er wordt gespeculeerd over brandstichting. Ook op de website van de brandweer Hellendoorn, die assisteerde bij de brand: ‘Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend en hier wordt nog onderzoek naar gedaan. Wel bestaat een groot vermoeden dat de brand is aangestoken.’


Ga terug...