Vernieling dak koepel mysterie - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vernieling dak koepel mysterie

Geplaatst op: 28-07-2005 |


HOLTEN - Het blijft een mysterie hoe het gat in het dak van de muziekkoepel is gekomen. Baldadige jeugd, zo leek de gemeente Rijssen-Holten, maar oplettende Holtenaren denken wat anders: vogels.

‘Het zou kunnen. Kauwtjes of zwarte kraaien kunnen fiks pikken en die zitten daar zeker. Het is bekend dat zwarte kraaien bij boeren vaak door het landbouwplastic heen pikken om bij het kuilvoer te komen, zulke sterke snavels hebben ze’, vertelt Anton van Beek, natuurliefhebber en werkzaam bij het Natuurdiorama.


Waarom de vogels het dak van de muziekkoepel tot doelwit zouden kiezen is hem niet duidelijk. ‘Vogels doen dat niet voor hun plezier. Bij de boer zit er eten onder het plastic, maar bij de muziekkoepel weet ik het niet. Het zou nestmateriaal kunnen zijn, maar dat is dan wel behoorlijk laat in het seizoen’, peinst Van Beek.

Voor de gemeente is het niet het belangrijkste te weten wie of wat achter de vernielingen zit. Zij vindt het belangrijker dat bij de reparatie de kapconstructie wordt verbeterd, zodat er volgend jaar niets meer door kan, vogels noch jeugd.


Ga terug...