Kindervakantieweek in Holten - Radio 350

Kindervakantieweek in Holten

Geplaatst op: 29-07-2005 |

HOLTEN - Hoe wordt je een ster? Dat is vandaag de hamvraag voor de deelnemers aan de Kindervakantieweek. Een eigen lied opnemen, naar de schoonheidssalon en natuurlijk je eigen fotoshoot. Aan het einde van de dag zien zowel leiding als kinderen sterretjes.

De beloofde limousine staat met pech in Apeldoorn en de tenten zijn klam van de regen. Maar de kinderen merken niets van de kleine rampen in het tentenkamp aan de Liezenweg, zij studeren te druk op het lied dat ze straks moeten zingen.

In de tenten zitten paleontologen die Oerendhard zingen, glamourgirls, giechelende jongens en meiden die tegelijk op de voorste en achterste wieltjes kunnen skeeleren. En allemaal lossen ze ook nog raadsels op. De vakantieweek begon namelijk met een ontvoering. ‘Astrid en Suzan van de leiding waren ontvoerd en die moesten wij bevrijden’, vertelt David Agoub (8).

Het avontuur van gisteren wordt echter snel naar de achtergrond gedrukt door dat van vandaag: de kinderen mogen naar de opnamestudio in de buurtschap Espelo om daar een lied op te nemen.

Als Abnormaal de studio binnenkomt, verandert de groep van een stel kwajongens in bedeesde kereltjes. Diep onder de indruk bekijken ze de tafel vol knoppen en de bijbehorende computers. Pas dan zien ze de groep aan de andere kant van het glas, waar zij straks ook mogen zingen.

‘Het zingen was heel leuk. We kregen eerst uitleg van een mevrouw en een meneer en daarna moesten we in de microfoon zingen’, legt Roy Schuppert (8) uit. Hij wil dat elke dag wel doen, dat zingen. Madelief Uien (8) ziet dat niet zo zitten. ‘Het was een hele mooie studio. En voor een keertje heel leuk, maar ik zou het niet elke dag willen doen’, zegt ze.

Op de terugweg in de bus komen de jongens van Abnormaal weer langzaam bij hun positieven. ‘Hier moet je het van hebben, hè, die korte rustmomenten’, grapt één van de leiders van de jongens. ‘Je wordt er doodmoe van, maar je krijgt er wel veel voor terug’, knikt zijn collega. Weer bij de tenten aangekomen, tuimelen de jongens alweer over elkaar heen in het gras, op naar de schoonheidssalon. Tijdens het eten, nog snel even een korte mediatraining en dan snel door naar de fotoshoot. Net echte beroemdheden...


Ga terug...