Nieuwe vergunning café de Molen - Radio 350

Nieuwe vergunning café de Molen

Geplaatst op: 01-08-2005 |

RIJSSEN - Café De Molen krijgt een nieuwe gebruiksvergunning van de gemeente. Hiertoe heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten besloten.

De nieuwe vergunning is nodig, omdat het café recent is uitgebreid met een zogenaamde skihut. De gemeente hield tot tweemaal toe een hoorzitting, eerst over het al dan niet verlenen van een gebruiksvergunning en later nog over een exploitatievergunning voor het horecabedrijf aan de Grotestraat. Daarbij kwamen nogal wat ergernissen van omwonenden naar buiten.

Vooral de oudere bewoners van het appartementencomplex De Molenpoort bleken tegen het verlenen van de benodigde vergunningen, omdat ze in de weekeinden veel overlast ondervinden. In het centrum van Rijssen zijn nog zes café’s te vinden.

De klachten van omwonenden legden kennelijk onvoldoende gewicht in de schaal om de gebruiksvergunning te weigeren. Overigens moet het college nog besluiten of ook een exploitatievergunning word afgegeven en is een aanpassing van de drank- en horecavergunning noodzakelijk.


Ga terug...