Honderd gevallen van kastanjeziekte - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
't Lopend Vuurtje
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Honderd gevallen van kastanjeziekte

Geplaatst op: 01-08-2005 |RIJSSEN - Honderd van de in totaal duizend paardenkastanjes in de gemeente Rijssen-Holten zijn aangetast door de kastanjeziekte. Die ziekte is besmettelijk en vooralsnog niet te bestrijden. De gemeente doet zo weinig mogelijk aan de al aangetaste bomen om verdere besmetting te voorkomen.

‘Aan de Katoendijk staan twee bomen die echt gevaar opleveren. Die gaan we binnenkort wel kappen’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Het gereedschap moet daarna ontsmet worden. ‘Ik heb het idee dat de ziekte al langer voorkomt. Alleen zagen we het vroeger niet als een ziekte, maar als ouderdom’, zegt hij.

De ziekte is te herkennen aan kleine roestbruine vlekken die daarna een donkere vloeistof lekken, ook wel bloeden genoemd. Onder de vlekken rot de bast en die sterft uiteindelijk af. In de winter drogen de vlekken normaliter op. Burgers die een aangetaste kastanje hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente.


Ga terug...