Bestemmingsplannen tegen het licht - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bestemmingsplannen tegen het licht

Geplaatst op: 22-08-2005 |

RIJSSEN - Het gewijzigde bestemmingsplan voor een gedeelte van de Rijssense binnenstad wordt gewoon aangenomen, ondanks drie ingediende bezwaarschriften. De drie zienswijzen op ‘Stad West 2004’ werden ongegrond verklaard.

Een echtpaar aan de Blinde Banisweg maakte bezwaar tegen het bouwblok dat is toegewezen aan de huidige Banisschool. Dat geeft de ruimte aan waar binnen de school zou mogen uitbreiden. De omwonenden vinden de ruimte die de school zou krijgen te groot, en niet voldoen aan een ‘conserverend plan’ zoals de gemeente Rijssen-Holten dat voorstaat. De gemeente is van mening dat er weliswaar sprake moet zijn van een conserverend plan, maar dat het ‘te ver zou gaan om rond elk gebouw strak een bouwblok te leggen om elke uitbreiding tegen te gaan.’

Het verzoek van de eigenaar van cafetaria De Es om een gedeeltelijke woonbestemming op dat pand te krijgen, werd voorlopig afgewezen. In het huidige bestemmingsplan heeft het pand al een woonbestemming, maar het is nu helemaal in gebruik als horeca. Een gedeelte wordt bijvoorbeeld gebruikt als opslagruimte. De meest voor de hand liggende bestemming, zo vindt men aan het Schild, is dan ook horeca, en die bestemming is dan ook opgenomen in het ontwerp-plan.

Om te bekijken of een woning wenselijk is, in samenhang met de horeca-activiteit, is nader akoestisch onderzoek nodig. Rijssen-Holten ziet dat nog even niet zitten.

‘Het gaat in dit stadium te ver om dit nog weer separaat te gaan onderzoeken. Verder gaan er kosten gepaard met het akoestisch onderzoek, wat niet wenselijk is omdat die voor rekening van de gemeente komen.’ De gemeente stelt nu voor om het verzoek via een apart zogenaamd principeverzoek-traject te behandelen.

Ook de bezwaren van de derde indiener werden niet gegrond verklaard. De man had zes grieven over de plannen.


Ga terug...