Corrosie printplaten oorzaak kapot alarm - Radio 350

Corrosie printplaten oorzaak kapot alarm

Geplaatst op: 22-08-2005 |


RIJSSEN - De SGP-fractie is tevreden over de uitleg van het gemeentebestuur over de haperende alarmering bij de brand in de voormalige LTS aan de Pelmolenweg. Bij die brand, op 23 juli bleken diverse brandweerlieden niet afdoende gealarmeerd te zijn.

De uitleg van het college van Burgemeester en Wethouders komt overeen met de reactie die officier van dienst M. van Rijn eerder in De Twentsche Courant Tubantia gaf. De analoge alarmontvangers bleken niet goed gewerkt te hebben.

Naar nu blijkt zou een lichte corrosie op de printplaten in de zender de storing hebben veroorzaakt. Deze zijn inmiddels vervangen door nieuwe exemplaren, waarna het systeem meermalen is getest. Daarbij bleek alles normaal te werken.

B en W zeggen overigens dat, ondanks de storing, het eerste blusvoertuig van het Rijssense brandweerkorps wel binnen de daarvoor gestelde norm van acht minuten aanwezig was. SGP-raadslid J. Slagman, die het college de vragen stelde over de kwestie, vindt het desondanks opmerkelijk dat op dat moment buurtbewoners de brand al uitgebreid aan het filmen waren met hun videocamera’s. Dat de SGP tevreden is met de reactie van het college ligt in het feit dat de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het alarmeringssysteem niet bij de gemeente ligt, maar bij de regionale brandweer van de Hulpverleningsdienst Twente.


Ga terug...