HHV wil ‘knip’ als laatste redmiddel - Radio 350

HHV wil ‘knip’ als laatste redmiddel

Geplaatst op: 24-08-2005 |


HOLTEN - De Holtense winkeliers, verenigd in de HHV, willen pas een ‘knip’ in de Dorpsstraat als de andere verkeersluwmakende maatregelen in het Holtense centrum genomen zijn. Ook zijn ze niet vóór een noordelijke weg boven het spoor langs. Deze week gaat de zienswijze van de HHV naar de gemeente.

Over het ‘nieuwe hart’ voor Holten zijn de ondernemers te spreken. Het plan waarbij de nadruk komt te liggen op de as station-Zwartepad-Smidsbelt, is goed gefaseerd uitvoerbaar. Er kan eigenlijk direct mee begonnen worden zonder dat er eerst mensen of zaken verplaatst moeten worden. ‘Wel is het belangrijk dat bestaande plannen nu getoetst gaan worden aan de structuurvisie en niet meer blijven liggen. Dat is al veel te lang gebeurd’, aldus HHV-voorzitter J.H. ten Velde. De gemeente moet niet nu meteen beginnen met ‘de knip’ waarbij het niet meer mogelijk is via de Dorpsstraat het dorp te doorkruisen. Eerst maar eens het Zilverzandtracé en het Wansinktrace, en misschien is een knip dan wel helemaal niet meer aan de orde.

Een noordelijke rondweg zien de winkeliers niet zitten. Het wordt een racebaan voor doorgaand verkeer en de ondernemers in het dorp willen graag dat passanten ook nog eens stoppen om door het dorp te struinen. Daarom is de Verlengde Waagweg wel een optie. ‘Dan kunnen mensen parkeren bij het nieuwe plein bij het station’, aldus een van de winkeliers. ‘Ze kunnen dan kiezen: de berg op, of het dorp in. En als ze gaan wandelen, kunnen ze later altijd op een terrasje komen zitten.’


Ga terug...