Nog steeds gedoe om verkeerssituaties - Radio 350

Nog steeds gedoe om verkeerssituaties

Geplaatst op: 29-08-2005 |

RIJSSEN/HOLTEN - Het kruispunt van de Ligtenbergerdijk met de Butaanstraat en de Bereklauw blijft voor opwinding zorgen. Is het niet vanwege de onduidelijke voorrangsregeling, dan wel om de verplichte rijrichting op de Ligtenbergerdijk.

Het inrijverbod vanaf de Ligtenbergerdijk de Butaanstraat op is ingesteld om sluipverkeer tegen te gaan. Wie vlak in de buurt van de kruising woont, krijgt van de gemeente ontheffing om nodeloos omrijden te voorkomen.

Maar ook mensen die verder van de kruising af wonen, wenden zich regelmatig tot de gemeente met de vraag of ze ook zo’n ontheffing kunnen krijgen. Wonen ze dichtbij, dan krijgen ze die ontheffing. Verderaf, zoals in het geval van een bewoonster van de Akkersdijk, ligt het anders. Burgemeester en Wethouders vinden de 275 meter tot de kruising ‘te ver’ en wijzen het verzoek af.

Ook de gesloten verklaring van de Elsenerveldweg tijdens de spits is zo’n heikel punt. Het college wijst een ontheffingsverzoek af van een Holtenaar die aan de Witmoosweg woont, op meer dan de 600 meter van de Elsenerveldweg als te veraf.


Ga terug...