Dijkerhoekers vieren een heel weekend feest - Radio 350

Dijkerhoekers vieren een heel weekend feest

Geplaatst op: 26-06-2004 |

DIJKERHOEK - ‘Kom d’r bie’ staat al uitnodigend op de oranje toegangsborden die deze dagen Dijkerhoek markeren. Niet voor het voetbal, maar voor het School- en Volksfeest Dijkerhoek. Drie dagen is het feest, komend weekend.

Vandaag barst het feest om 13.00 uur los voor de kinderen in de zaal van Het Bonte Paard. Dan is de Lachen is Okee Show van Ton Laros. De DAT-revue neemt traditiegetrouw om 20.15 uur weer de Dijkerhoekers op de hak. De show van dit jaar heeft als titel ‘Dat geet er in als koek’. Na afloop wordt er gedanst.

Morgen begint al vroeg met de optocht om 9.00 uur. Het opstellen is in het weiland tegenover de school. Er zijn publieksprijzen te winnen die na afloop van de tocht in de feesttent worden uitgereikt. De optocht start om 10.00 uur. Meteen daarna, rond half twaalf, gaan de Dijkerhoekers door met een veiling in de feesttent. De opbrengst is voor Bethanië. Rond dezelfde tijd is er voor de schoolkinderen van alles te doen: stoelendans, zeskamp, kermis, draaimolen en luchtkussen. Om 13.00 uur gaan de kinderen eten bij het Bonte Paard. Om 14.00 uur beginnen de ‘jekunternietonderuitspelen’ op het feestterrein.

’s Avonds is het feesten geblazen met de band Monroe en de JPR Strinxband.

Met de brunch om 11.30 uur beginnen de Dijkerhoekers de zondag. Daarbij wordt ook al flink muziek gemaakt door de Happy Dixie Band. Vorig jaar werd de brunch voor het eerst gehouden en was het meteen een groot succes.

Vanaf 13.00 uur is er van alles te doen op het feestterrein. Er is een grote zandbak, een beweegbare draak voor de peuters en kleuters en sumo-worstelen en rodeosurfplan voor de oudere kinderen.

Er is een traildemo door Alex van de Broek en de keltische mannen van Rapalje (vanaf 13.00 uur) en Fragment (16.00-20.00 uur) vermaken de ouderen in de feesttent.

Bron: TC Tubantia

Ga terug...