Straatnaam te moeilijk - Radio 350

Straatnaam te moeilijk

Geplaatst op: 08-09-2005 |


RIJSSEN - Moderne tijden brengen soms moderne problemen met zich mee. De inwoners van de Rijssense J. ter Horst JHznstraat liepen tegen zo’n vloek van de eenentwintigste eeuw op.

De naam van de straat waarin ze wonen is te lang om ingevoerd te worden in navigatiesystemen van ambulances of auto’s van artsen. ‘Al enkele malen is het voorgekomen dat een ambulance of een dokter van de dokterspost uit Almelo niet begreep waar hij moest zijn.’

Niet alleen bij het zoeken is het onhandig of zelfs gevaarlijk, ook bij het bellen van een hulpdienst zorgt de straatnaam voor verwarring: de naam moet uit den treure herhaald worden aan de telefoon. Tijd voor actie. In een brief aan de gemeente geven de bewoners aan dat ze graag de naam van hun straat willen veranderen in Jan ter Horststraat. Aan het Schild waren ze gevoelig voor de argumenten. Per 1 november is de naamsverandering van de straat die vernoemd is naar een coryfee uit de jute-industrie, een feit. Als extra service heeft Rijssen-Holten alvast het kadaster, KPN en kabelaar Essent op de hoogte gesteld.


Ga terug...