Medewerksters zorgloket  naar gemeente - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Medewerksters zorgloket naar gemeente

Geplaatst op: 13-09-2005 |RIJSSEN - De drie medewerksters van het zorgloket in de gemeentewinkel komen in rechtstreeks dienst van de gemeente Rijssen-Holten. Ze werken nu nog voor welzijnsstichting De Koepel, die daarvoor weer geld van de gemeente krijgt. Aan deze omslachtige werkwijze komt dus een einde, tot vreugde van de betrokken medewerksters waarvan het contract al tweemaal tijdelijk is verlengd door De Koepel. Ze krijgen nu dus eindelijk zekerheid over hun baan.

Het zorgloket verhuist opnieuw, is de bedoeling. Nadat het loket eerder uit de Haarstraat vertrok en werd ondergebracht in de gemeentewinkel aan de Elsenerstraat, is nu het Medisch Centrum Rijssen ‘in beeld’. Het MCR is nog in voorbereiding, maar vast staat al wel dat het op het voormalige Sion-terrein aan de Wijnand Zeeuwstraat wordt gebouwd. Het zorgloket speelt vanaf midden volgend jaar een belangrijke rol bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). In het kader van de WMO, overigens ook nog in voorbereiding, wordt de uitvoering allerlei AWBZ-taken overgeheveld van de rijksoverheid naar de gemeente. Die wordt dan meer dan nu al verantwoordelijk voor het verstrekken van allerlei voorzieningen aan ouderen en zieken.


Ga terug...