Alom waardering voor Pand 11 - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
't Lopend Vuurtje
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Alom waardering voor Pand 11

Geplaatst op: 15-09-2005 |


RIJSSEN - De commissie Maatschappelijke Dienstverlening heeft waardering voor de manier waarop open jongerencentrum Pand 11 zich, met (financiële) steun van de gemeente, sinds vorig jaar heeft ontfermd over de probleemjongeren in het centrum van Rijssen. Door het organiseren van diverse activiteiten voor deze jongeren in het pand aan De Giezen is de overlast van deze groep aanmerkelijk afgenomen.

De raadscommissie heeft ingestemd met het ombouwen van Pand 11 van een algemene stichting voor jongerenwerk tot een instelling voor specifiek jongerenwerk. Het omgaan met deze Rijssense probleemjongeren kost wel extra tijd en energie van een beroepskracht en daarmee ook geld. De commissie volgt het voorstel van Burgemeester en Wethouders om de hiermee samenhangende extra kosten door de gemeente te laten betalen.

In deze positieve stemming was slechts één afwijkend geluid te horen. SGP’er J. Slootweg gaf aan dat zijn fractie ‘moeite had met sommige activiteiten in Pand 11’, Nadat burgemeester B. Koelewijn hem daartoe had uitgedaagd, gaf Slootweg aan dat de SGP problemen heeft met de muziek die in het jongerencentrum wordt gedraaid en de beelden die deze muziek begeleiden.


Ga terug...