Alom waardering voor Pand 11 - Radio 350

Alom waardering voor Pand 11

Geplaatst op: 15-09-2005 |


RIJSSEN - De commissie Maatschappelijke Dienstverlening heeft waardering voor de manier waarop open jongerencentrum Pand 11 zich, met (financiële) steun van de gemeente, sinds vorig jaar heeft ontfermd over de probleemjongeren in het centrum van Rijssen. Door het organiseren van diverse activiteiten voor deze jongeren in het pand aan De Giezen is de overlast van deze groep aanmerkelijk afgenomen.

De raadscommissie heeft ingestemd met het ombouwen van Pand 11 van een algemene stichting voor jongerenwerk tot een instelling voor specifiek jongerenwerk. Het omgaan met deze Rijssense probleemjongeren kost wel extra tijd en energie van een beroepskracht en daarmee ook geld. De commissie volgt het voorstel van Burgemeester en Wethouders om de hiermee samenhangende extra kosten door de gemeente te laten betalen.

In deze positieve stemming was slechts één afwijkend geluid te horen. SGP’er J. Slootweg gaf aan dat zijn fractie ‘moeite had met sommige activiteiten in Pand 11’, Nadat burgemeester B. Koelewijn hem daartoe had uitgedaagd, gaf Slootweg aan dat de SGP problemen heeft met de muziek die in het jongerencentrum wordt gedraaid en de beelden die deze muziek begeleiden.


Ga terug...