ChristenUnie zoekt steun voor rondweg - Radio 350

ChristenUnie zoekt steun voor rondweg

Geplaatst op: 15-09-2005 |


RIJSSEN/HOLTEN - De ChristenUnie zoekt steun bij Gemeentebelang en de VVD voor een westelijke rondweg in Rijssen. ‘We hebben een gemeenschappelijk belang’, aldus fractievoorzitter B. Wolterink van de ChristenUnie. ‘De westelijke rondweg kunnen we mooi laten aansluiten op de noordelijke rondweg in Holten.’

De raad heeft al wel de keus gemaakt voor de noordelijke rondweg, maar het is nog onzeker of deze weg volgend jaar wordt aangelegd. Het besluit daarover valt in november, als de raad de gemeentebegroting voor volgend jaar vaststelt. De rondweg staat al een tijdje hoog genoteerd, maar er valt toch wat onzekerheid bij de raadsleden te bespeuren sinds het college van Burgemeester en Wethouders het uitvoeringsprogramma voor volgend jaar heeft bijgesteld.

Aanvankelijk stonden daar twee grote strategische projecten in vermeld, de verdere verbetering van de verkeersstructuur in Rijssen en de aanleg van de Holtense rondweg. Onzeker was nog of de gemeente Rijssen-Holten wel geld zou hebben voor beide projecten, want de begroting 2006 kwam steeds dieper in de rode cijfers. Een meevaller van 13 miljoen euro (door het verkopen van aandelen Wavin) wordt over meerdere jaren ‘uitgesmeerd’. Door het ineens veel rooskleuriger financiële beeld lukt het om volgend nóg twee strategische projecten uit te voeren: het kulturhus en de omvorming van bedrijventerrein De Kol.

Het zijn wel alle twee Holtense projecten en daar wringt ’m nu de schoen: dat is moeilijk te verkopen in een verkiezingsjaar. De ChristenUnie kwam daarom maandagavond in een extra raadsvergadering over de gemeentebegroting 2006 met het plan op de proppen om de westelijke rondweg in Rijssen te koppelen aan de noordelijke rondweg in Holten.

De westelijke rondweg moet via de noordelijke rondweg zorgen voor een betere verbinding met de A1 vanuit Holten. Gaan Gemeentebelang en de VVD akkoord met de westelijke rondweg, dan handhaaft de ChristenUnie de steun voor de Holtense rondweg. ‘Goede wegverbindingen stimuleren de werkgelegenheid’, aldus fractievoorzitter Wolterink. Er zit nog een Rijssens voordeeltje aan, want de woonwijk Veeneslagen moet nog een derde ontsluitingsweg krijgen. Wolterink: ‘Die kan dan mooi aansluiten op de westelijke rondweg.’


Ga terug...