Rijssens stel na elf maanden toch huis uit - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssens stel na elf maanden toch huis uit

Geplaatst op: 15-09-2005 |


Een Rijssens stel met vijf kinderen heeft na maanden van juridisch getouwtrek over een huurachterstand alsnog het huis van woningbouwvereniging De Goede Woning verlaten. Dat deed het gezin vorige week na een uitspraak van rechter mr H.J. Inden.

RIJSSEN

De kwestie rondom de woning aan de Hillebrandink sleepte ongeveer een jaar en kende vele gangen naar de rechtbank in Almelo. Kern van de zaak was een huurachterstand van het duo. Vorig jaar november kwamen De Goede Woning en het stel tot elkaar tijdens een kort geding. Afgesproken werd dat het tweetal kon blijven zitten tot 1 maart van dit jaar, omdat de vrouw zwanger was. Daarmee werd uitzetting (een eerder vonnis van de rechtbank) voorlopig voorkomen. Overeengekomen werd wel dat het tweetal de huur netjes zou betalen en de afbetalingsregeling zou voldoen.

In augustus van dit jaar greep De Goede Woning echter andermaal naar dit middel. ‘Uit coulance’ had de woningbouwvereniging het gezin ook na 1 maart laten zitten, maar toen De Goede Woning over de maanden mei, juli en augustus huur noch afbetaling had ontvangen, was de maat vol.

De zaak kwam twee weken geleden opnieuw voor de rechter omdat het stel andermaal bezwaar maakte tegen de uitzetting. De twee lieten weten door de uitzetting ‘in een absolute noodtoestand’ te geraken. Ook voerden zij aan dat alleen de man, maar niet de vrouw een aanzegging tot ontruiming zou hebben ontvangen.

Volgens rechter Inden sneden de argumenten geen hout. De twee wisten dat de ontruiming er hoe dan ook aan zat te komen. Bovendien stond in de aanzegging van de ontruiming dat iedereen in de woning het huis uit moest. De twee, die vorige week vertrokken, hebben zich bij stichting Quadrans uit Nijmegen gemeld. Die gaat hun financiën voeren.


Ga terug...