‘Theater van de Slaap’ in het Parkgebouw - Radio 350

‘Theater van de Slaap’ in het Parkgebouw

Geplaatst op: 19-09-2005 |


Theaterkoor Multiple Noise en Theater Kamak brengen zaterdag vanaf 20.00 uur de voorstelling ‘Theater van de Slaap’ op de planken van het Parkgebouw in Rijssen. Zaterdag was de première in het Rabotheater (Hengelo).

‘Het derde lustrum van theaterkoor Multiple Noise kreeg zaterdagavond een extra dimensie door de samenwerking met Theater Kamak en de begeleidingsband Soul Synergy. In krap een uur werden tijdens de première van muziektheaterproductie ‘Theater van de Slaap’ alle troeven uitgespeeld: strakke samenzang in smaakvolle arrangementen, goed ondersteund door het swingende combo en gelardeerd door de onbevangen humor van de acteurs en actrices van Theater Kamak.

Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar dient daarom juist als perfecte kapstok voor de aanstekelijk leuke liedjes en hilarische tekstimprovisaties. Dat Multiple Noise ook uitstekend a cappella kan zingen, bleek uit het openingsstuk ‘Vivace’, maar ook uit de Albert Hammond- kraker ‘I’m a train’, door Kamak-acteurs voorzien van een toepasselijke choreografie.

Ook onbegeleid klonk Dana dana, met Hongaarse ritmes, in schril contrast met de daarop volgende onvervalste rocker ‘Greased lightnin’, vertaald als ‘Word wakker!’ Het duo dat ooit de Beatles-song ‘We can work it out’ vernederlandste naar ‘Weekend wordt het koud’ zou zijn vingers kunnen aflikken bij de vondst: ‘Gin matras is good genôg’ als vertwentsing van ‘Ain’t no mountain high enough’. Alle geledingen hadden puur plezier en dat straalde er vanaf: de zangers en zangeressen van Multiple Noise, die nog eens hun ziel en zaligheid legden in de ultieme liefdesverklaring tijdens ‘Unchained melody’, het negental acteurs van Kamak, dat met de spontane vondsten soms zelfs dirigent Ton Annink op het verkeerde been wist te zetten en de band Soul Synergy, die de zangers wisten te prikkelen tot puike vocale prestaties. Een goed voorbeeld van dit laatste was de Caribisch klinkende finale ‘Feel the rhythm’.’


Ga terug...