Grotere kavels Vletgaarsmaten mogelijk - Radio 350
Nu op Radio 350
10:00 - 12:00 uur
't Lopend Vuurtje
Playing
Straks
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Grotere kavels Vletgaarsmaten mogelijk

Geplaatst op: 21-09-2005 |


HOLTEN/ZWOLLE - Grote kavels op het bedrijventerrein Vletgaarsmaten in Holten zijn - in weerwil van provinciaal beleid - voor de provincie niet op voorhand onbespreekbaar. Begin oktober gaan gemeente en provincie met elkaar in gesprek om zo maatwerk te leveren aan bedrijven met ruimteproblemen.

Rijssen-Holten wil op de uitbreiding van Vletgaarsmaten bedrijfskavels toestaan van 20.000 vierkante meter, terwijl provinciaal beleid uitgaat van kavels van maximaal 5.000 vierkante meter. Rijssen-Holten wil de bedrijven bovendien een uitbreidingsmogelijkheid geven van 50 procent van de kavel. In totaal dus maximaal 30.000 vierkante meter. Met het bedrijf Enkco heeft Rijssen-Holten ook nog eens de afspraak gemaakt dat dit bedrijf kan groeien naar maximaal 50.000 vierkante meter.

Grotere kavels dan die 5.000 vierkante meter wil de provincie eventueel wel toestaan, maar alleen wanneer daar steeds per bedrijf ontheffing voor wordt gevraagd.

De gemeente wil daarom voor Vletgaarsmaten op voorhand een algemene verklaring van geen bezwaar van de provincie, zodat de gemeente kan besluiten over een eventuele grotere kavel. Daarmee hoopt de gemeente proceduretijd te besparen. Voor de provincie is dat bespreekbaar, zo meldt een woordvoerster.

Maatwerk

‘We willen maatwerk leveren voor deze situatie, bekijken voor welke bedrijven grotere kavels nodig zijn en of we dan die halve hectare los moeten laten of niet’, aldus een voorlichtster van de provincie.


Ga terug...