Hoogbouw moet vaker mogelijk zijn - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Hoogbouw moet vaker mogelijk zijn

Geplaatst op: 21-09-2005 |

RIJSSEN - Bouwen tot een hoogte van dertien meter moet op meer punten in het centrum van Rijssen mogelijk worden. Momenteel is de maximale bouwhoogte voor nieuwe panden op de meeste plekken negen tot tien meter. Daarop kan vaker een uitzondering gemaakt worden, vindt het adviesbureau SAB.

Bouwen tot vier bouwlagen - een hoogte van dertien meter - is nu op slechts een enkel punt in het Rijssense centrum toegestaan. Bijvoorbeeld aan de Watermolen, waar momenteel gewerkt wordt aan het plan Watermolen-Zuid.

Ook op de hoek van de Elsenerstraat met het Hoge Pad mag straks tot vier bouwlagen gebouwd worden. Verder beperkt de ‘hoogbouw’ in in het Rijssense centrum zich vooral tot twee of drie bouwlagen.

Die hoogtes zijn ook vastgelegd in het vrij recente bestemmingsplan Kern 2000. Aanvragen voor het bouwen van panden met hoogtes van meer dan negen meter worden dan ook op basis van dat bestemmingsplan in de regel afgewezen. Volgens SAB, dat er op verzoek van het college van Burgemeester en Wethouders een advies over uitbracht, kan er echter op bepaalde plekken best afgeweken worden van die maximumhoogte.

Het gaat volgens het adviesbureau dan om die plekken waar de Esstraat, Elsenerstraat, Enterstraat, Wierdensestraat en Boomkamp kruisen met de ringwegen rond de kern. Binnen een straal van vijftig meter van die knooppunten zou dan tot 13 meter gebouwd moeten kunnen worden. Volgens SAB moet het verder ook mogelijk worden direct aan de binnenzijde van de ringwegen uitzonderingen voor grotere bouwhoogten te maken. Daarmee, zo stelt het adviesbureau, ontstaat als het ware een ‘wand’, die het centrum accentueert. Tegelijk moet juist voorkomen worden dat aan de buitenkant van de ringwegen tot grotere hoogten gebouwd wordt. Daar is overigens nu al sprake van overwegend lagere bebouwing.

De adviesnota ligt vanaf vandaag ter inzage in het gemeentehuis. Burgers kunnen er op reageren.


Ga terug...