Excelsior '31 wint ruim maar speelt niet goed - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Excelsior '31 wint ruim maar speelt niet goed

Geplaatst op: 24-09-2005 |

Arjan Schooten haalde een dikke voldoende op de rechtsbackpositie, ook stand-in doelman Alex Calkhoven verdiende een compliment...

Excelsior'31 behaalde een dik verdiende, maar o zo zwaar bevochten overwinning op Go Ahead Kampen. Stroef, was het sleutelwoord. Na rust opende Maarten Dangremond de score met een fraaie vrij trap (bij de 3e poging), 0-1. Peter Scheppink, gelegenheidsspits bij afwezigheid van Erwin Looms, niet snel daarna de bevrijdende 0-2 en Martijn Beltman kopte even later zelfs de 0-3 binnen. Go Ahead invaller Luri da Silva bracht even de spanning terug met zijn fraaie halfvolley, 1-3. Peter Scheppink maakte aan alle onzekerheid een eind door een fraaie assist van Tuutinho tegen de touwen te jagen, 1-4.

Achteraf - op basis van de eindstand op het scorebord - oogde het een ruime overwinning, maar o wat was het povertjes, voor rust. Meest saillante moment van de wedstrijd was de wissel van (normaliter rechtsback) Arno Luby, ten faveure van Nick Hoekstra (schouderblessure), waardoor maar liefst 4 spelers van positie wisselden. Gerwin Schalk - middenvelder van originie - was een logischer keuze geweest. Wat is wijsheid... Uiteindelijk kon Excelsior'31 drie punten bijschrijven, en daar gaat het tenslotte om. Maar om nu te stellen dat Excelsior'31 'het lek' boven heeft? Allerminst.

Lichtpuntjes waren er ook: Arjan Schooten speelde een prima partij, op rechtsback. Ook VFH replacant Alex Calkhoven haalde een dikke voldoende en toonde zich een waardig vervanger.

verslag Jannes Boerman (www.voetbaloost.nl)

Excelsior’31 ruim langs zwak Go Ahead Kampen
KAMPEN – Excelsior’31 begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Erwin Looms en de geschorste Vicente F. Hesselink. Met Alex Calkhoven op doel, Erwin Leurink centraal achterin, Peter Scheppink in de spits en Amanuel Isa als linksback werd geprobeerd dit op te vangen. Voor de zoveelste keer in dit nog prille seizoen dus een fors gewijzigde basisopstelling. Dat dit terug te zien was in het spel van de Rijssenaren hoeft geen betoog.

Een te laag baltempo en het ontbreken van automatismen is dan het logische vervolg. Toch kreeg Excelsior kansen. Peter Scheppink was in de 18e minuut dicht bij een doelpunt maar zijn inzet wordt op de lijn door een Kamper verdediger gekeerd. Acht minuten later is het opnieuw Peter Scheppink die gevaarlijk is maar oog in oog met doelman Kees Kostwinder weet de gelegenheidsspits het doel weer niet te vinden.

Kort hierna moet Nick Hoekstra met een blessure het veld verlaten. Gerwin Schalk leek de aangewezen persoon om in te vallen maar de trainersstaf gaf hoogst opmerkelijk de voorkeur aan rechterverdediger Arno Luby. Een wissel zonder gevolgen omdat Go Ahead niet bij machte bleek het Excelsior echt moeilijk te maken.

Pas in de 40e minuut kreeg Alex Calkhoven het eerste schot op doel wat aangeeft dat de Rijssenaren in verdedigend opzicht weinig te duchten hadden van de Kampenaren. Op slag van rust claimt heel Excelsior terecht een strafschop als in het strafschopgebied van Go Ahead een bal met de hand wordt weggeslagen. Zowel grens- als scheidsrechter wuiven het voorval weg.

De eerste kans na rust is voor Go Ahead. Onzorgvuldig terugspelen van Erwin Leurink is er de oorzaak van dat Berthil Pat alleen voor doelman Calkhoven verschijnt. Niet het eerste slippertje van de ervaren verdediger. Door de aanvaller goed naar buiten te dringen weet Calkhoven zijn doel schoon te houden. In de 52e minuut beslist Excelsior de wedstrijd.

Maarten Dangremond mag tot 3 maal toe een vrije trap nemen op 20 meter van het doel. Waar de eerste 2 pogingen nog in de muur verdwijnen, zeilt de laatste binnen 0-1. Go Ahead is gelijk van slag en binnen de minuut scoort Peter Scheppink op aangeven van Hubert Dijk na een steekpass van Sander ter Harmsel de 0-2.

De wedstrijd lijkt helemaal een gelopen koers als Martijn Beltman een corner van Hubert Dijk binnenkopt. Een doelpunt waarbij doelman Kostwinder zeker niet vrijuit ging. Toch krijgt Excelsior het nog moeilijk. Debet hieraan zijn 2 onbegrijpelijke wissels. Björn Calkhoven komt in de plaats van Maarten Dangremond als rechterspits en Gerwin Schalk voor Jarno Beltman laatste man.

Go Ahead profiteert gelijk. Erwin Leurink wordt door de benen gespeeld door Berthil Pat en de ingevallen Luri da Silva scoort de 1-3. Patrick van Gelder heeft zelfs de kans op 2-3 maar zijn inzet gaat over het doel. Kort voor tijd maakte Peter Scheppink aan alle twijfel een einde door de 1-4 binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Amanuel Isa.

Uiteindelijk dus een ruime overwinning voor Excelsior met een uitblinkende Arjan Schooten. Maar de trainersstaf is nog steeds op zoek naar de ideale opstelling. Met wedstrijden tegen Genemuiden en koploper ON Sneek voor de boeg lijkt de tijd te gaan dringen.

Opstelling Excelsior'31:
Doel: Alex Calkhoven
Achter: Arjan Schooten, Jarno Beltman (Gerwin Schalk), Erwin Leurink, Amanuel Isa
Midden: Sander ter Harmsel, Martijn Beltman, Nick Hoekstra (Arno Luby)
Voor: Maarten Dangremond (Björn Calkhoven), Peter Scheppink, Hubert Dijk

Go Ahead Kampen:
Doel: Kees Kostwinder
Achter: Michiel Kuipers, Arjan van Keulen (74. Luri da Silva), Wilfred van der Kolk en Jordi Edink
Midden: Henk van Keulen, Ruben Palland (69. Hans van Zuiden) en Berrie Melis

Voor: Berthil Pat, Gerwin van Hierden en Rudy Spaan

Scheidsrechter: C.B. Duijn
Toeschouwers: 600
Gele kaarten: Sander ter Harmsel (Excelsior'31) en Michiel Kuipers (Go Ahead Kampen)Ga terug...