Fietsroute  Dorperdijk op de schop - Radio 350

Fietsroute Dorperdijk op de schop

Geplaatst op: 24-09-2005 |


HOLTEN/BATHMEN - De Dorperdijk in Holten en de Oudendijk in Loo-Bathmen zijn met ingang van gisteren afgesloten voor een reconstructie van de weg. Die is vooral bedoeld om de route voor fietsende scholieren veiliger te maken.


Veel kinderen uit (Loo-)Bathmen gebruiken deze route om naar De Waerdenborch in Holten te fietsen. De weg wordt breder, er komen fietssuggestiestroken en er worden diverse plateaus aangelegd om de snelheid van auto’s te remmen.

De weg ligt er vanaf de Larenseweg in Holten tot de kruising Oudendijk-Bettinksdijk in Loo-Bathmen uit tot eind oktober. Volgens een woordvoerder van het gezamenlijke project van de gemeenten Rijssen-Holten en Deventer is het streven dat de scholieren na de herfstvakantie weer van de populaire route gebruik kunnen maken. De omleidingsroute loopt tot die tijd over de N344.

De onveiligheid van de route tussen Loo-Bathmen en Holten is al vele jaren onderwerp van gesprek. De beide gemeenten hebben nu, met financiële steun van de provincie, besloten om het traject in één keer in te richten als zestig kilometerzone, met de bijbehorende snelheidsremmers, alsook voor fietsers maatregelen te treffen. Dat gebeurt deels door het verbreden van het bestaande fietspad langs een deel van de route en deels door het aanbrengen van fietssuggestiestroken op de te verbreden weg.

Volgende week buigt de bezwarencommissie van Rijssen-Holten zich overigens nog over een bezwaar van een bewoner van de Dorperdijk tegen de plannen. De bewoner heeft problemen met de aanleg van enkele plateaus en het wijzigen van de voorrang op kruisingen. Nu is de Dorperdijk nog een voorrangsweg. De Dorperdijkbewoner verwacht dat gelijkwaardige kruisingen gevaarlijker zijn.


Ga terug...