19 namen op kandidatenlijst PvdA - Radio 350

19 namen op kandidatenlijst PvdA

Geplaatst op: 03-10-2005 |

Negentien namen telt bij de gemeenteraadsverkiezingen de kandidatenlijst voor de PvdA in Rijssen-Holten. Daaronder de huidige raadsleden én wethouder Hans ter Keurst. Die wil - opvallend genoeg - nog niet aangeven of hij eventueel beschikbaar is voor een nieuwe periode.

Hoewel aangenomen mag worden dat Ter Keurst weer

beschikbaar is als eventuele PvdA-wethouder na de komende gemeenteraadsverkiezingen, wil hij dat zelf nog niet bevestigen. Ter Keurst wil er eerst met het bestuur van de PvdA over praten. Inmiddels heeft hij zich al wel beschikbaar gesteld als raadslid, samen met achttien partijgenoten. Daaronder alle zittende (schaduw)fractieleden.

Meest opvallende namen op de lijst zijn echter die van de oud-raadsleden Henk Siegerink (57) en Gerhard Zwoferink (53). Siegerink zat eerder meer dan twintig jaar in de gemeenteraad van Rijssen, de meeste jaren als fractievoorzitter. Siegerink nam op 1 januari 2001 afscheid.

Ook Rijssenaar Zwoferink nam op dat moment afscheid van de Rijssense raad, na zo'n 12,5 jaar. Destijds kwam het vertrek van de twee als een verrassing, omdat daardoor aan de vooravond van de fusie met buurgemeente Holten veel ervaring uit de PvdA-raadsfractie vertrok. De twee vonden het zelf juist een goed moment om op te stappen.

Onder de PvdA'ers die zich gemeld hebben als potentieel raadslid staan verder fractievoorzitter Remi Delahaije, de zittende raadsleden Monique Tijhof, Jan Pluimers en Rob Meijerink en de schaduwfractieleden Michiel Paetzel en Arnold te Wierik.

Andere bekende namen op de lijst zijn die van voorzitter Jan Metsemakers, oud-wethouder Wim Dalhuisen en voormalig Tweede Kamerlid Flip Buurmeyer. Buurmeyer en Dalhuisen hebben overigen te kennen gegeven niet verkiesbaar te willen staan.


Ga terug...