Wijkavond vooral in teken buitengebied - Radio 350

Wijkavond vooral in teken buitengebied

Geplaatst op: 06-10-2005 |


De zaal van restaurant Schwarzwald aan de Markeloseweg was tijdens de wijkavond voor het buitengebied ten zuiden van de spoorlijn gisteravond tot de laatste stoel bezet. De grote belangstelling leidde tot veel vragen. Over verkeer en recreatie, maar vooral over ‘ontwikkelingen’.

RIJSSEN

De opkomst tijdens de wijkavond voor het buitengebied ten zuiden van de spoorlijn was groot. ‘Enorm, boven verwachting’, aldus een voorlichter van de gemeente Rijssen-Holten. Toch is het niet zo vreemd: het gaat ten slotte om een groot gebied, waarin veel staat te gebeuren of al is gebeurd.

Zo is er bijvoorbeeld het plan Elsenerbeek. De familie Meijer woont in het ontwikkelingsgebied, ten zuiden van de spoorlijn. ‘Er zijn plannen voor het gebied waar wij wonen en daarop is ons huis wit ingetekend, in plaats van de zwart zoals de rest. Wij willen weten wat dat betekent’, laten ze weten.

Een echt antwoord krijgen ze niet: de kennis is niet aanwezig op deze wijkavond. Een telefoonnummer en een geruststelling krijgen ze wel. Wethouder W. Stegeman vermoedt dat het nog wel een jaar of vijf duurt, voordat er daadwerkelijk iets gebeurt rondom het huis van de Meijers. ‘We weten waar we moeten zijn en ze weten in elk geval dat we wakker zijn’, concludeert C. Meijer.

Ook de nieuwbouw van Reggesteyn blijkt wat problemen te hebben opgeleverd. Wethouder J. Ligtenberg constateert klachten over de verkeerssituatie, terwijl burgemeester B. Koelewijn problemen constateert met zwerfafval rondom de school. Beiden vinden dat de situatie aandacht verdient. En een groot deel daarvan moet zich richten op de mentaliteit van de leerlingen. ‘We moeten het bij die leerlingen tussen de oren krijgen’, aldus Ligtenberg.

Wethouder Stegeman wordt geconfronteerd met vragen over de planning rond het Opbroek en Lokerbroek. ‘Zodra er meer bekend wordt over het Lokerbroek treden we in contact met de bewoners. Voor het Opbroek zijn we bezig met de voorbereidingen voor een structuurvisie. Het is de bedoeling dat het hele gebied wordt aangewezen voor woningbouw. Ik verwacht dat de eerste woning over zeven jaar verrijst’, laat hij weten.

De ontwikkelingen rond de rood-voor-rood regeling en landgoed ’t Look worden nauwlettend gevolgd, zo blijkt uit de vragen. ‘We moeten voor alle aanvragen voor rood-voor-rood bepalen wat de mogelijkheden zijn. Dat hopen we binnen een half jaar te doen. Wat ’t Look betreft zijn het overleg met derden en de inspraakronde geweest. Binnenkort hopen we ermee naar de raad te kunnen’, beloofde Stegeman


Ga terug...