‘Autobom’ bezorgt brandweer veel werk - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

‘Autobom’ bezorgt brandweer veel werk

Geplaatst op: 06-10-2005 |


De brandweerkorpsen van Rijssen en Holten hielden hun jaarlijkse grote oefening. Geen ongeluk of woningbrand zoals gebruikelijk, maar een aanslag met een autobom.

HOLTEN - Het is maandagavond. Er is een feest in volle gang in de woning op huisnummer 33 als onder één van de drie voor het huis geparkeerde auto’s een bom ontploft. Het is een afrekening in het criminele circuit, gericht tegen de bewoners. De ontplofte auto slaat tegen de voorgevel van de woning. Tegelijkertijd heeft ook op de zolder een ontploffing plaats. Zowel in deze woning als in drie aangrenzende huizen vallen gewonden. Ook toevallige passanten raken gewond, eentje ligt bekneld onder een auto, die door de drukgolf van de ontploffing van z’n plek is geraakt, Een buurman blijkt een slagaderlijke bloeding te hebben, een andere schrikt, glijdt uit en raakt gewond aan z’n hoofd. Verder: een slachtoffer met brandwonden en iemand krijgt, ook al van de schrik, een hartstilstand. Het lijkt allemaal nét echt, maar gelukkig betreft het slechts een oefening. De slachtoffers zijn leden van Lotuskring Hengelo-Nijverdal-Oldenzaal, gespecialiseerd in dit ‘werk’.

De Holtense brandweer rukt als eerste uit met alle beschikbare materieel. Het voorval wordt al snel opgeschaald, zodat ook de brandweer in Rijssen wordt gealarmeerd. Die rukt ook uit met twee wagens. Uiteraard komt ook de politie er aan te pas en de EHBO Holten neemt de zorg voor de gewonden op zich. Al met al waren er zeventig hulpverleners in touw.

De schade aan de woningen valt mee. Het gaat uiteraard niet om bewoonde huizen, maar om slooppanden van woningcorporatie Spectrum aan de Lageweg.


Ga terug...