Nieuwe vuiniswagen in onze gemeente - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nieuwe vuiniswagen in onze gemeente

Geplaatst op: 06-10-2005 |

Rijssen-Holten heeft vanaf vandaag het ophalen van het afval helemaal in eigen beheer. En een nieuwe luxe wagen, waarbij de chauffeur de cabine niet meer uit hoeft om de containers te legen.

RIJSSEN

De techniek schrijdt voort, ook in vuilnisland. Pimp my garbage: Vanaf gisteren rijdt er in Rijssen een hypermoderne zijlader rond, een vuilniswagen die door één persoon bediend kan worden. De bestuurder kan via knoppen en hendels op zijn dashboard de containers van de straat oppakken en zo in de wagen leeggooien. De auto gaat rijden in de wijken Veeneslagen, Hagslagen en het buitengebied van Rijssen. Volgend jaar gaat ook Holten profiteren van het nieuwe systeem.

Wethouder J. Ligtenberg nam de zijlader gistermorgen in gebruik door zelf een paar bakken leeg te gooien met de nieuwe aanwinst.

Om het nieuwe systeem goed te laten werken moet er wel worden meegewerkt door het publiek. De containers moeten bij elkaar staan, maar ook weer niet te dicht, en moeten aan de rand van de weg staan met de wielen naar voren. Een woordvoerster van de gemeente: ‘Als ze verkeerd om staan kunnen de bakken wel worden geleegd, maar gaat de klep niet dicht bij het neerzetten. Dan kan de container bijvoorbeeld vol regenen.’

De nieuwe ‘spelregels’ zijn door middel van folders aan de bewoners van de betrokken wijken uitgelegd. De eerste tijd lopen er echter nog wel twee extra ophalers mee om eventuele kinderziektes op te vangen. De nieuwe manier van vuilnis ophalen levert een extra arbeidsplaats op in de gemeente. De gemeente heeft het ophalen van het afval nu geheel in eigen beheer. Door de uitbreiding verandert het ophaalschema in de meeste straten van Rijssen.


Ga terug...