Instemming inrichting steunpunt Holterberg - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Instemming inrichting steunpunt Holterberg

Geplaatst op: 08-10-2005 |


HOLTEN - Het inrichtingsplan voor het hoofdsteunpunt op de Holterberg is gisteren tijdens een informatieavond in ’t Losse Hoes overwegend positief ontvangen door de aanwezigen. Slechts een klein groepje oudere leden van de Kring Bewoners Holterberg (KBH) liet merken weinig tot niets in het hele plan te zien.

Vooral één detail van het inrichtingsplan zorgde voor commotie en irritatie, namelijk de geplande parkeerplaats voor enkele bussen direct voor de inrit van mevrouw Visser. ‘U bent vergeten dat er mensen om dit hoofdsteunpunt wonen. Voor een Nationaal Park zijn enkele duizenden hectares beschikbaar, maar voor een fatsoenlijke parkeerplaats voor bussen kan nog geen kwart hectare worden gevonden. Bussen parkeren voor deze inrit is een beschamende vertoning’, aldus één van de sympathisanten van de gedupeerde.

W.J.P. van Haren, die namens de KBH in het Overlegorgaan de Sallandse Heuvelrug zit, was het met hem eens. Hij stelde voor de geplande parkeerplaats achter De Wielen aan de Wullenbergweg iets uit te breiden, zodat ook de bussen daar een plekje kunnen krijgen. Wethouder W. ter Schure beloofde hierop dat serieus gekeken gaat worden naar een andere plek voor de bussen.

D.A. Jansen stelde dat het plan tal van winnaars kent (de gemeente Rijssen-Holten die meer toeristen gaat trekken, het Nationaal Park en de uitbaters van Natuurdiorama Holterberg, De Wielen en ’t Losse Hoes), maar vroeg zich af waar de winst voor de Holterbergbewoners eigenlijk zit. Ter Schure antwoordde dat de aanleg van het centrumplein de snelheid uit het verkeer haalt en dat daarmee de veiligheid op deze locatie verhoogt. Bovendien betekent het volgens hem een enorme impuls voor dit stukje Holten, dat danig aan het verpauperen was en waar het leek ‘alsof de bedrijven 20 tot 25 jaar hadden stilgestaan’.


Ga terug...