Nog geen besluit over Holtens kulturhus - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nog geen besluit over Holtens kulturhus

Geplaatst op: 13-10-2005 |


RIJSSEN/HOLTEN - De gemeenteraad heeft nog altijd geen besluit genomen over de komst van een kulturhus in Holten. Alle partijen gaven in de commissie Maatschappelijke Dienstverlening gisteravond aan op dit moment geen beslissing te willen nemen over een grote zaal.

Volgens het college zijn de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voldoende om een grote zaal in het kulturhus te rechtvaardigen. Het tekort dat daardoor ontstaat, wordt gedekt door geld uit het potje Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De commissieleden wilden meer informatie over de locatie en kosten van de grote zaal, alvorens een beslissing te nemen.

Volgens J. Tijhof (CU) moet gekeken worden naar de Kandelaar als alternatief. Hoewel dit ook in het collegevoorstel stond, kon hij toch niet met het college meegaan. ‘We zien ons voor een enorm dilemma. We zijn voorstander van de kulturhusgedachte, maar willen geen geld van de WMO gebruiken om het tekort op het kulturhus te dekken tot we meer duidelijkheid hebben’, aldus Tijhof.

De CU kreeg bij dit standpunt steun van GemeenteBelang en het CDA. Alle partijen gaven aan de begrotingsvergadering in principe het moment van beslissen te vinden.

Ook de PvdA gaf bij monde van R.W. Meijerink aan op verdere informatie over de locatie van de grote zaal te willen wachten. Meijerink liet daarbij echter wel doorschemeren dat hij de insteek van de andere partijen wel erg negatief vond en dat het kulturhus wat de PvdA betreft zeker een kans krijgt in de begrotingsvergadering.

De VVD en SGP gingen nog verder in hun bedenkingen over de grote zaal. ‘De onderbouwing voor de grote zaal is een kaartenhuis op drijfzand. We hebben twaalf intentieverklaringen ontvangen, waarvan maar één grootgebruiker. Buiten De Waerdenborch vult niemand van hen de 350 stoelen in de zaal. Als u dit een fundament vindt voor een grote zaal, houdt u de burgers in Holten voor de gek’, viel F.W. Noordam (VVD) uit tegen wethouder W. ter Schure.

Die verdedigde zich door te stellen dat hij wel voldoende fundament ziet in de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek en dat hij een aanzuigende werking van de zaal verwacht. ‘De projectgroep en ik zijn van mening dat de grote zaal het hart van het kulturhus is’, aldus Ter Schure. Hij gaf ook aan niet erg veel energie in het onderzoek naar de grote zaal te willen steken als de commissie dat plan al bij voorbaat afschiet.

Op 18 november staat het kulturhus op de agenda voor de gemeenteraadsvergadering.


Ga terug...