Gemeente komt met cadeau Reggesteyn - Radio 350

Gemeente komt met cadeau Reggesteyn

Geplaatst op: 15-10-2005 |


RIJSSEN - Laten we nog ’ns een boom opzetten, moeten ze bij de gemeente hebben gedacht. De christelijke scholengemeenschap Reggesteyn heeft nieuw kunnen bouwen dankzij de gemeente Rijssen-Holten.

Vele miljoenen heeft dat gekost en ook heeft de gemeente flink in de buidel moeten tasten om de verkeersveiligheid voor de scholieren op de Enterstraat te verbeteren met een rotonde en een fietspad.

Alle reden dus voor de school om dankbaarheid richting de gemeente te tonen. Met een cadeautje bijvoorbeeld. Maar van de school is in die richting nog niets vernomen. Wél van de gemeente: het college van Burgemeester en Wethouders heeft namelijk besloten de school ter gelegenheid van de officiële opening op dindag 18 oktober een boom cadeau te doen.

Als ‘symbool waar een krachtige en open samenwerking toe kan leiden’, motiveren de vroede vaderen dit gulle gebaar richting Reggesteyn.

Ach, in Rijssen-Holten zijn ze goed in het planten van bomen. Wilhelminabomen, Julianabomen, Amaliabomen en ga zo maar door. Daar komt dus nu een Reggesteynboom bij. Het is nog niet bekend of ook dit een koningslinde wordt, zoals al die andere bomen.

Intussen lijkt het wel goed om bij de college-onderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen van maart een extra criterium voor aankomende wethouders te stllen: hij of zij moet goed kunnen spitten...


Ga terug...