Syntus betrekt reizigers bij inrichting nieuwe bussen voor Twente - Radio 350

Syntus betrekt reizigers bij inrichting nieuwe bussen voor Twente

Geplaatst op: 21-03-2012 |

Met ingang van december 2013 verzorgt openbaar vervoerbedrijf Syntus het busvervoer in Twente en de treindienst Zutphen - Hengelo - Oldenzaal. De voorbereidingen voor de start zijn anderhalf jaar van te voren al in volle gang.

Syntus voelt zich sterk verbonden met Twente en haar inwoners en wil haar regionale betrokkenheid onderstrepen door de reiziger in een vroeg stadium te betrekken bij de inrichting van het openbaar vervoer. Daarom heeft Syntus afgelopen week samen met o.a. de Regio Twente, vertegenwoordigers van het ROCOV (Regionaal Overleg Consumentenorganisatie Openbaar Vervoer), de Gehandicaptenraad en OR-leden van de huidige vervoerder Connexxion en van Syntus zelf de leverancier van de nieuwe bussen in Heerenveen bezocht.

Naast een rondleiding door de werkplaats waar de bussen gebouwd worden, zijn er ook een aantal praktische zaken getest en bekeken zoals verschillende zittingen van de stoelen, de inrichting van de chauffeursplek en het gebruik van de elektrische rolstoelplank. Voor de elektrische rolstoelplank was speciaal de leverancier uit Italië overgekomen om mee te kijken en advies te geven.

‘Wij willen graag in een vroeg stadium gebruikers van het openbaar vervoer betrekken bij de inrichting van onze voertuigen’ aldus Bas Wierink, Manager Vloot van Syntus. ‘Het was een leuke maar zeker ook nuttige dag. Binnen de randvoorwaarden en gestelde eisen door onze opdrachtgever de Regio Twente proberen we samen een zo’n goed mogelijk product te maken waar een zo groot mogelijke groep reizigers van profiteert.’

De Regio Twente en Syntus verzamelen de vragen en opmerkingen die naar aanleiding van deze dag binnen komen. Vervolgens wordt in gezamenlijk overleg bekeken hoe de bus zo optimaal mogelijk kan worden ingericht binnen de eisen van het bestek, de offerte van Syntus en de financiële mogelijkheden. De productie van de bussen gaat in week 14 van start.

Ga terug...