Bussen Holterberg krijgen andere plek - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bussen Holterberg krijgen andere plek

Geplaatst op: 15-10-2005 |

RIJSSEN/HOLTEN - De enige echte angel is uit het plan voor de herinrichting van het steunpunt Holterberg. Gisteravond zegde wethouder W.A.J. ter Schure toe af te zien van een busparkeerplaats op de plek waar nu nog een rijstrook ligt, na protest van buurtbewoners.

Waar de nieuwe parkeerplaats voor twee bussen nu wel komt te liggen, is nog onderwerp van studie, geeft Ter Schure aan. De busparkeerplaats werd inzet van debat, toen bleek dat de familie Visser, die dichtbij het toekomstige steunpunt woont, geen eigen uitrit meer zou hebben. In plaats daarvan zou een busparkeerplaats voor de deur komen te liggen. Gevolg: onvindbaarheid voor de hulpdiensten en onbereikbaarheid voor anderen, herhaalde mevrouw G.J. Visser-Manoth gisteren tijdens een inspreekbeurt.

Voordat ook diverse politieke partijen opmerkingen wilden maken over de situatie, gaf Ter Schure zelf al aan dat de parkeerplaats op deze plek in ieder geval zal verdwijnen.

SGP en ChristenUnie lieten weten wel iets te voelen om de geplande knik in de Holterbergweg dan ook wat noordelijker aan te leggen, naar aanleiding van een andere inspreker die zijn vrees uitsprak voor files. Momenteel is dit deel van de Holterbergweg immers nog gescheiden door een forse middenberm, maar in de plannen van adviesbureau Eelerwoude zou door middel van een knik beide rijstroken een stuk zuidelijker al weer bij elkaar getrokken worden. Ter Schure was hier echter duidelijk over: ‘Ik ben niet van plan om dat te veranderen.’

Doel van de herinrichting is om dit gebied rondom het Natuurdiorama, restaurant De Wielen en ’t Losse Hoes aantrekkelijker te maken voor het publiek. Doorgaand snel verkeer moet worden ontmoedigd, er moet voorrang komen voor fietsers, wandelaars en toerisme. Kortom: het gebied moet een plein-achtige uitstraling krijgen.

Behoudens de genoemde opmerkingen kreeg dit voorstel de handen gisteravond wel op elkaar. Raadslid W. Veneklaas liet weten dat als de busparkeerplaats zou worden aangepast, zijn partij ‘volop kon leven met dit plan’.

PvdA’er R.M.C. Delahaije interrumpeerde direct met de opmerking: ‘We willen toch niet allemaal hetzelfde zeggen, hoop ik?’ Dat bleek echter wel het geval.


Ga terug...