Wil Otten verrassend lijsttrekker CU - Radio 350

Wil Otten verrassend lijsttrekker CU

Geplaatst op: 15-10-2005 |


RIJSSEN - Wil Otten keert terug in de lokale politiek. Een jaar geleden stopte de Rijssenaar wegens privéomstandigheden als raadslid (en fractievoorzitter) van de ChristenUnie. Inmiddels kan Otten weer tijd vrijmaken en wordt hij meteen door het bestuur als kandidaat-lijsttrekker voorgesteld. Wil Otten was jarenlang hét gezicht van de Christen-Unie in Rijssen.

Veel discussie over deze aanwijzing was er niet. Het voorstel van de selectiecommissie werd ongewijzigd overgenomen door het bestuur.

Ottens opvolger als fractievoorzitter, Ben Wolterink, stopt als raadslid omdat hij verwacht de komende vier jaar daar onvoldoende tijd voor vrij te kunnen maken. Bij de ChristenUnie waarderen ze Wolterinks financieel-economische kennis. Gehoopt wordt dan ook dat hij de raadsfractie regelmatig van advies wil dienen.

Wethouder Janneke Flim-Gerritsen is al geruime tijd wegens ziekte uit de running. Algemeen wordt verondersteld dat zij haar werkzaamheden deze raadsperiode niet meer oppakt. Dat betekent meteen het einde van haar politieke carrière, want Flim ambieert geen verkiesbare plaats voor de volgende raadsperiode. Volgens het CU-bestuur wil zij ‘met haar kennis en ervaring wel een rol blijven spelen’ binnen de ChristenUnie.

De lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart wordt dinsdag 8 november vastgesteld in een ledenvergadering van de ChristenUnie in kerkelijk centrum De Hoeksteen.

Dan wordt ook het concept-verkiezingsprogramma ‘Samen werken aan een waarde(n)volle gemeente Rijssen-Holten’ gepresenteerd en door de leden besproken.Ga terug...