Nee tegen verblijf gasten zit niet lekker - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nee tegen verblijf gasten zit niet lekker

Geplaatst op: 19-10-2005 |HOLTEN - Het bestemmingsplan voor het buitengebied staat geen nieuw gastenverblijf toe bij een woning aan de Patrijzenweg in Holten. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft het verzoek om nieuwbouw te plegen dan ook moeten afwijzen. Maar met gemengde gevoelens.

De regels zijn duidelijk. Het bouwen van een nieuw gastenverblijf kan permanente bewoning uitlokken en daar zit de gemeente niet op te wachten. Permanente bewoning van recreatiewoningen wordt in Rijssen-Holten immers van de hand gewezen. Wordt echter met een schuin oog naar de boeren in het buitengebied gekeken, dan ligt de situatie ineens anders. ‘We willen de boeren graag zoveel als mogelijk gebruik laten maken van de rood-voor-rood regeling van de provincie’, aldus burgemeester B. Koelewijn. Deze regeling houdt in dat in ruil voor het verdwijnen van boerderijen en schuren woningen gebouwd kunnen worden. ‘En wat te denken van boeren die met een gastenverblijf nieuwe inkomsten willen genereren’, vraagt de burgemeester zich hardop af. Koelewijn geeft aan dat het college zich wil verdiepen in de mogelijkheden.

Gedateerd

Eigenaresse mevrouw W. PostSchutmaat van de woning aan de Patrijzenweg heeft daar nu echter niets aan. Zij wil het gastenverblijf, dat sinds 1964 als zodanig dienst doet voor familie en vrienden, vervangen. Het gebouw verkeert in goede staat, maar de voorzieningen zijn ‘gedateerd’, zoals zij zelf aangeeft in een brief aan de gemeente.

Mevrouw Post erkent dat het gastenverblijf niet als zodanig in het bestemmingsplan is opgenomen en dat dit voor problemen kan zorgen. Ze is echter van zins een aantal wel in het bestemmingsplan vermelde schuren op te ruimen, waardoor het totale oppervlak aan schuren van 280 naar 195 vierkante meter wordt teruggebracht. Deze schuren hebben asbest daken.

Het zijn allemaal pluspunten en eigenlijk zou dit alles prima passen in de rood-voor-rood regeling, zij het dat hier geen sprake is van agrarische gebouwen. De bestemming ligt nét iets anders, namelijk wonen in een agrarisch gebied met landschappelijke waarde. En dat maakt dat de gemeente hier geen ‘ja’ kan zeggen.


Ga terug...