Reggesteyn dankt bestuurders met Award - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Reggesteyn dankt bestuurders met Award

Geplaatst op: 19-10-2005 |


RIJSSEN - De opening van een nieuwe school is doorgaans een feestje van de school zelf. Maar bij de officiële opening van het nieuwe Reggesteyn ging het gistermiddag toch wat anders toe. Herman Wessels, één van de bouwers, haalde jeugdherinneringen op aan de school waar hij zelf ooit les had en de wethouders Wim Stegeman en Hans ter Keurst kregen een Award.


Aan de totstandkoming van de school ging een lange weg vooraf. Twaalf jaar van creativiteit, doorzettingsvermogen. ‘En boerenslimheid’, voegde algemeen directeur Sam Terpstra aan dit rijtje toe. Terpstra stapte ruim een jaar geleden op een rijdende trein, want de bouw aan de Cattelaar was reeds in volle gang.

Facilitair directeur Hennie Lubbers vervulde al die jaren een spilrol. Nog steeds, bleek uit z’n eigen woorden. ‘Hoe vaak ik te horen heb gekregen dat het nauwelijkse extra geld zou gaan kosten of dat het om ‘maar’ een metertje meer ging, talloze keren. En ook nu, als ik hier binnen stap, krijg ik vragen. Sorry mensen, dat ik niet aan alle wensen en verlangens heb kunnen voldoen!’

De gemeente kreeg door zowel Terpstra als Lubbers veel lof toegezwaaid. Immers, de nieuwe school kon alleen gebouwd worden als op de vier oude locaties woningbouw mogelijk zou zijn. Dat lukte. De gemeente moest echter ook nog tien miljoen euro bijpassen. En dat lukte eveneens.

De inmiddels overleden wethouder Waander Companjen vervulde een belangrijke rol bij de realisatie van de nieuwe school aan de rand van het Opbroek, evenals de huidige wethouders Stegeman en Ter Keurst in later jaren. Lubbers mocht de Reggesteyn Award aan beiden uitreiken. ‘Ze hebben bewezen échte Reggesteyners te zijn’, aldus Lubbers. De Award werd tweemaal eerder uitgereikt, aan personeelsleden van de christelijke scholengemeenschap.

Algemeen directeur Terpstra deed een voorzetje met z’n opmerking dat ‘de nieuwe school één van de meest beeldbepalende gebouwen’ van Rijssen is. Burgemeester Bort Koelewijn bevestigde dat met z’n verhaal dat, toen hij afgelopen voorjaar met de burgemeester van uitwisselingsgemeente Steinfurt door Rijssen reed, die opmerkte dat zo’n mooie plek gevonden was voor het nieuwe gemeentehuis.

Bouwondernemer Wessels ging in op het belang van goed beroepsonderwijs. ‘Dit is de economie van Rijssen’, constateerde hij. Menig Rijssenaar kan de komende tijd trouwens aan de slag bij het bouwen van woningen op de vier oude schoollocaties én in de nieuwe wijk met 2100 woningen die de komende jaren vlakbij de school verrijst


Ga terug...