CDA wil alle sporttarieven bevriezen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

CDA wil alle sporttarieven bevriezen

Geplaatst op: 21-10-2005 |


RIJSSEN/HOLTEN - Het CDA is mordicus tegen de door Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten voorgestelde verhoging van de sporttarieven, zolang in eigen huis de broekriem nog niet is aangehaald. De partij wil de tarieven bevriezen totdat duidelijk is wat in de ambtelijke organisatie bezuinigd kan worden.

‘Moet er nog wel zo hard op sport bezuinigd worden’, vroeg CDA’er H.J.W. Kuipers zich vorige week hardop af in de vergadering van de raadscommissie Maatschappelijke Dienstverlening. Hij gaf ook meteen maar het antwoord door aan te kondigen dat het CDA het niet eens is met de verhoging van de sporttarieven, zolang nog bezuinigd kan worden op het ambtelijk apparaat, het beheer en andere zaken in de organisatie. Kuipers kondigde vervolgens aan dat hij daartoe een amendement zal indienen tijdens de begrotingsvergadering op 18 november.

‘In het voorjaar hebben we allerlei bezuinigingen ingezet. Inmiddels hebben we miljoenen extra door de verkoop van aandelen Wavim/WMO, misschien zijn we wel voordeelgemeente bij de OZB-vergoeding en zo zijn er nog een aantal meevallers geweest. Daarmee hebben we een aantal bezuinigingen teruggedraaid, maar niets aan de zachte kant. Dat wil zeggen sport, cultuur en welzijn’, betoogde Kuipers.

En dat zou nu juist wel moeten gebeuren, vindt het CDA. Het verlies van de extra inkomsten uit de verhoging van de sporttarieven kan volgens Kuipers best worden opgevangen. ‘Het gaat niet om honderdduizenden euro’s, hier is snel genoeg dekking voor te vinden’, denkt de CDA’er, die sympathie voor zijn idee bespeurde uit de hoek van de PvdA.


Ga terug...