Fontein op Schild ‘in de steigers’ - Radio 350

Fontein op Schild ‘in de steigers’

Geplaatst op: 26-10-2005 |

De fontein op het Schild in Rijssen krijgt een opknapbeurt. De hekken blijven er vermoedelijk tot medio november omheen staan. Wat al in 2004 afgesproken was, wordt nu uitgevoerd: de fontein krijgt een natuurstenen rand.

RIJSSEN

De fontein is toe aan een grondige renovatie. De waterbakken zijn lek, het oude voegwerk moet vervangen worden door nieuwe, het fontein moet flink gereinigd worden, kortom: alles wat verouderd is wordt vernieuwd.

Vorig jaar werd besloten de fontein een natuurstenen rand te geven. Dat ging niet geheel zonder aarzelen aangezien de rand veel duurder is. Zo’n 30.000 euro extra moest voor het natuursteen worden neergelegd. Bovendien wilde de commissie grondgebied destijds wachten op de komst van het nieuwe stadhuis.

Toch is er uiteindelijk ingestemd met het plan natuursteen aan te leggen. Dit is niet alleen mooier maar ook duurzamer. Bovendien wordt de verfraaing van de Rijssense fontein gefinancierd uit een provinciaal ‘potje’. De bovenkanten van de gemetselde muurtjes en de bovenkant van de bankjes worden afgedekt met graniet.


Ga terug...