Schadeclaims om bouw van Reggesteyn - Radio 350

Schadeclaims om bouw van Reggesteyn

Geplaatst op: 26-10-2005 |


RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten keert flinke vergoedingen uit wegens planschade aan omwonenden van de nieuwe vestiging van scholengemeenschap Reggesteyn. Drie bewoners van de Enterstraat krijgen tussen de 16 en 20 mille.

Eén van de bewoners krijgt het volle pond, omdat hij z’n huis aan de Enterstraat kocht voordat de gemeente in 1980 besloot dat aan de overzijde op termijn de woonwijk Het Opbroek zou worden aangelegd. In het structuurplan paste ook een school als die van Reggesteyn. Hoe fraai gebouwd ook, maar een school met 1.300 leerlingen aan de overzijde van de straat levert een heel andere aanblik op dan weilanden met grazende koeien. Het veranderde aanzicht is goed voor een schadevergoeding van 20.000 euro.

Een andere woningeigenaar kocht z’n huis in 1995, terwijl dus al bekend was dat aan de overkant van de Enterstraat een woonwijk zou komen. De waardevermindering was volgens de planschadecommissie ‘deels voorzienbaar’. Daarom keert de gemeente slechts een vergoeding toe van 60 procent van de waardevermindering.

Tenslotte krijgt de bewoonster van een huis aan de Opbroekweg 17.500 euro van de gemeente. Daarvan was afgelopen voorjaar al sprake, maar de Rijssense tekende bezwaar aan omdat zij vindt dat de waardevermindering door de school 30.000 euro bedraagt. De bezwaarschriftecommissie houdt het op 17.500 euro.


Ga terug...