Goede sfeer bij ‘Urban Poetry Battle’ - Radio 350

Goede sfeer bij ‘Urban Poetry Battle’

Geplaatst op: 27-10-2005 |

Rappen is hot, ook in Rijssen. Daar werd gisteren voor een publiek van meer dan tweeduizend tieners een ‘Urban Poetry Battle’ gehouden. En het gaat om de ‘flow’, weten ze al bij de organiserende bibliotheek.

RIJSSEN - ‘Het geheim van een goede rap? Ik heb gelezen dat dat de ‘flow’ is...’, zegt Annemarie van Essen, voorzitter van het bestuur van de bibliotheek Rijssen-Holten.

‘En inhoud. Niet schelden om het schelden. Daar ben ik blij mee, want inhoud is ook waar wij naar streven. De bibliotheek is verantwoordelijk voor de organisatie van de ‘Urban Poetry Battle’ een rapwedstrijd tussen leerlingen van de scholengemeenschappen Pius X en de Waerdenborch, in discotheek Lucky & Co, met als inzet de hoofdprijs: een avond karten en lasergamen voor tien personen. Ter voorbereiding kregen de leerlingen van de scholen lesmateriaal en een workshop van Ricardo (‘Frico Rico’) een van de leden van de band Opgezwolle. Rico zit vanavond in de jury en zal een optreden verzorgen. Reggesteyn werd ook benaderd, maar was druk met verhuizen en vond sommige teksten in de lesbrief niet helemaal koosjer, klinkt het vanuit de organisatie.


Ga terug...