Ligtenberg: wegen buitengebied verbreden - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ligtenberg: wegen buitengebied verbreden

Geplaatst op: 27-10-2005 |


RIJSSEN/HOLTEN - Wethouder J. Ligtenberg wil zestien wegen in het buitengebied van Rijssen en Holten verbreden met grasbetonstenen. Het gaat dan veelal om delen van wegen. De kosten van het plan zijn geraamd op 490.000 euro. Ligtenberg zoekt nog naar geld voor zijn plannen.

Naar aanleiding van klachten van bewoners van het buitengebied, opmerkingen tijdens de wijkavond voor het buitengebied van Rijssen en Holten ten zuiden van de spoorlijn en signalen uit de politiek, vond wethouder Ligtenberg het tijd de wegen in het buitengebied onder de loep te nemen. ‘We hebben met een breedte-inspectie de knelpunten in beeld gebracht. De noodzaak is duidelijk. We hebben een groot buitengebied dat aandacht verdient, ook als het gaat om verkeersveiligheid en comfort’, vindt Ligtenberg.

Knelpunten

De knelpunten op de wegen in het buitengebied zijn die plekken naast de weg waar veel wordt ingehaald. De diepe gaten in de berm die hiervan het gevolg, zorgen voor problemen. ‘Die kunnen we volgooien met zand, maar dat is een tijdelijke oplossing. Wil je het aanpakken, dan moet je dat goed doen en er grasbetonstenen plaatsen’, vindt Ligtenberg.

Voor zijn plan, dat bijna een half miljoen gaat kosten, zoekt hij nog geld. ‘Er is wel budget voor onderhoud, maar dat is op basis van sober en veilig’, legt de wethouder uit. Wel is het volgens hem mogelijk subsidie van de provincie Overijssel te krijgen.

Geld

‘Het voorstel moet nog naar het college en dan gaan we zoeken naar dekking. Dan moet ook die subsidie worden aangevraagd. We kunnen het plan bijvoorbeeld uitsmeren over, zeg, drie jaar, maar liever alles in één keer. We moeten dit snel en voortvarend aanpakken’, vindt Ligtenberg. Als duidelijk is hoe het plan betaald moet worden, kan ook worden vastgesteld in welke volgorde de wegen worden aangepakt. Dan moet het voorstel nog naar de raad, die uiteindelijk beslist of het plan doorgaat. Ligtenberg weet zich gesterkt doordat de politiek in eerdere commissie- en raadsvergaderingen het belang van het buitengebied benadrukte en naar het plan voor de wegen in het buitengebied vroeg.


Ga terug...