Sportclub Rijssen legt jeugd in de watten - Radio 350

Sportclub Rijssen legt jeugd in de watten

Geplaatst op: 29-10-2005 |


RIJSSEN - Sportclub Rijssen wil niet zo nodig de grootste club van Rijssen zijn, maar wél de gezelligste. De charme van de club zit in het kleinschalige karakter. Met elkaar en voor elkaar, luidt het motto van de club die het viermaal zo grote Excelsior als grote buur heeft.

De laatste jaren telt sportclub Rijssen net iets meer dan 300 leden. ‘En nu zitten we er net onder’, zegt jeugdvoorzitter Dinand Nijland. Het aantal seniorenelftallen is van zes naar zeven gegaan, daar zit ’m de pijn dus niet. Wel bij de jeugd, geeft Nijland aan. ‘De aanwas bij de jeugd baart ons enigszins zorgen.’ De jeugd moet immers wel zorgen voor de continuïteit bij de voetbalclub.

Vandaar dat besloten werd eens extra uit te pakken met de jaarlijkse jeugdinstuif op sportpark De Koerbelt. Met een grote opblaasbare glijbaan bijvoorbeeld. Verder draait op deze fraaie herfstmiddag alles om ‘de bal’. Voetballen op een miniveldje met een doel van hooguit een halve meter hoog en penaltysschieten op een bord vol gaten, bijvoorbeeld. Maar ook sumoworstelen. Met een bal? Nee, natuurlijk. Maar de deelnemertjes hullen zich in zo’n dik pak dat ze veel weg hebben van een grote bal, met pootjes. Láchen geblazen. Ook zijn er wakkelfietsen voor de jeugdige voetballertjes, fietsen waarbij de wielen alle kanten op gaan. Uiteraard is dat opnieuw lachen geblazen.


Ga terug...