Nationale karttitel voor Peter Schreurs - Radio 350

Nationale karttitel voor Peter Schreurs

Geplaatst op: 29-10-2005 |


RIJSSEN - Hoe zijn nabije toekomst eruit ziet, weet Peter Schreurs nog niet. De 22-jarige Rijssenaar werd vorige week Nederlands kampioen karting in de klasse 125 cc nationaal. Hij wil volgend seizoen graag meedoen aan de wedstrijden om de Europese titel.

Maar nog liever maakt Schreurs de overstap naar autoracen. Zijn voorkeur gaat uit naar de klasse Formule Ford. Maar of dat haalbaar is, is vooralsnog een groot vraagteken. ‘In de komende maanden moet ik meer sponsoren zien te vinden. Ik hoop dat het lukt. Maar eenvoudig wordt dat niet’, vreest hij.

Schreurs is vanaf zijn elfde jaar actief in de kartingwereld. Hij begon ooit in de opstapklasse voor kinderen en ging daarna viertaktwedstrijden in Oldenzaal en Emsbüren rijden. Op zijn zeventiende maakte de Rijssenaar de stap naar de tweetakt. Die karts beschikken over aanzienlijk meer vermogen en zijn veel sneller. Vanwege het lawaai dat ze produceren, mag er zelfs niet eens overal mee geracet worden. Zo is het Oldenzaalse circuit bij het Hulsbeek taboe voor de tweetakt. ‘Maar op een gegeven wilde ik het karten serieuzer aanpakken. Dan moet je wel naar de tweetakt’, zegt Schreurs, die koos voor de klasse 125 cc nationaal.

In de afgelopen jaren deed hij mee aan het Nederlands Kampioenschap, dat uit een serie van vijf races bestaat. Schreurs werd twee jaar achterelkaar negende, maar wist dit seizoen de nationale titel voor zich op te eisen. In een veld van zo’n dertig racers was hij de snelste. Na wedstrijden in Amsterdam, Oss, Emmen en Veldhoven wist hij zijn voorsprong in het algemeen klassement afgelopen weekeinde in Lelystad vast te houden. ‘De dagzege was niet voor mij. Maar mijn tweede plek was voldoende voor de titel. Dat was een prachtig moment. Het is mijn mooiste prijs van al die jaren dat ik kart.’

Serieuzer

Schreurs geniet na van de nationale titel, maar kijkt ook verder. Hij wil nog serieuzer met deze tak van de racesport bezig zijn. Aan zijn instelling zal het niet liggen. Hij doet aan fitness, hardlopen en mountainbiken om een goede conditie te houden. Daarnaast traint hij regelmatig op een buitenbaan elders in het land. Maar Schreurs wil meer dan alleen wedstrijden om het NK rijden. De Rijssenaar heeft twee dingen op het oog: EK-wedstrijden racen in de kart of de overstap naar de Formule Ford maken. Dat laatste heeft zijn voorkeur. Maar voor zowel het EK als autoracen heeft hij een groter budget nodig. ‘Ik moet op zoek naar meer sponsoren. Als je in een Formule Ford-team wilt rijden, moet je jezelf als het ware in kopen. Van de sponsorgelden wordt de teambegeleiding betaald.’ Schreurs hoopt potentiële geldschieters te kunnen overtuigen van zijn ambitieuze plannen. Maar veel fiducie in een goede afloop heeft hij niet. ‘Ik zie het eerlijk gezegd niet erg rooskleurig in. Het is moeilijk sponsoren te vinden.’


Ga terug...