Recorddeelname Holterbergloop - Radio 350

Recorddeelname Holterbergloop

Geplaatst op: 31-10-2005 |


HOLTEN - Er waren tijden, nog niet zo lang geleden, dat de organisatoren van de Diepe Hel Holterbergloop verwachtingsvol aankondigden dat ze nu toch de duizend deelnemers gingen passeren. Dat er zaterdag bijna 1.800 lopers aan de start verschenen, hadden ze toen nimmer durven dromen.


Meindert Koopman van de Atletiek Vereniging Holten, medeorganisator van de Wilgenweard Diepe Hel Holterbergloop, zoals de loop dit jaar heet, toonde zich zeer gelukkig met het hoge aantal deelnemers. ‘Het waren er 1.795. Dat hebben we nog nooit gehad. We zijn zelfs nooit eerder over de 1.500 gegaan’, aldus Koopman.

Hij zei opvallend genoeg geen goede verklaring te kunnen geven voor de forse stijging. Opvallend, want de wedstrijd- en prestatieloop over de Toeristenweg tussen Holten en Nijverdal startte dit jaar voor het eerst in het centrum van Holten.

Dat was vorig jaar hartje Nijverdal.

Het ene jaar zijn start en finish namelijk in Nijverdal (organisatie: de Nijverdalse atletiekvereniging Atletics) en het andere jaar in Holten (organisatie: AV Holten).

Sinds vorig jaar zijn start en finish in de dorpskernen. Eerder werd gestart op de Toeristenweg.

‘Het is in het centrum natuurlijk veel gezelliger en geeft veel meer sfeer’, erkende Koopman. Maar dat kon volgens hem niet de enige reden zijn. ‘Ongetwijfeld zal het weer ook meegespeeld hebben.’

Opvallend genoeg vertaalde de stijging van het aantal deelnemers zich niet in een opmerkelijk grotere belangstelling van het publiek. De finishplaats op het Kalfstermansplein in het centrum van Holten was het niet overdreven druk. Eigenlijk zelfs tamelijk rustig, afgezien van het gedreven en voortdurende commentaar van KNAU-speaker Henk Borgmeijer. ‘Ja, van het publiek hadden we toch iets meer verwacht’, gaf Koopman ook toe.

Voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan was het grote aantal deelnemers aan de Diepe Hel Holterbergloop in ieder geval gunstig. De organisatie stelde 10 cent per deelnemer beschikbaar en riep bedrijven in Holten en omgeving op dat ook te doen. Inmiddels hebben al enkele bedrijven gereageerd en 20 cent per deelnemer beschikbaar gesteld.

Enkele winnende atleten stortten hun premie terug in de collectepot. Het bracht een bedrag tussen de 1000 en 2000 euro in het laatje. ‘We moeten nog tellen’, aldus Koopman


Ga terug...