Structuurplan voor bedrijventerrein - Radio 350

Structuurplan voor bedrijventerrein

Geplaatst op: 03-11-2005 |RIJSSEN/ENTER - Het heeft even geduurd, maar vanaf half november kunnen inwoners van Rijssen en Enter hun mening geven over het nieuwe bedrijventerrein tussen deze twee plaatsen. Dan kan iedereen namelijk reageren op het structuurplan voor het bedrijventerrein, ten oosten van de N347.


Er wordt al jaren over het gezamenlijke bedrijventerrein voor Rijssen en Enter gepraat. Daarvoor gaf de provincie Overijssel eerder al groen licht, maar hoe het terrein in het landschap zou komen te liggen was nog niet duidelijk.

Volgens het structuurplan dat nu klaar is, zal het terrein geheel aan de Enterse kant van de N347 komen te liggen. Aan de westzijde zal er compensatie komen voor waterberging en natuurontwikkeling, zo meldt het college van Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten. Beide delen liggen geheel op grondgebied van de gemeente Wierden.

Na de inspraakprocedure voor het structuurplan zal de gemeenteraad er in maart of april volgend jaar een besluit over nemen. Daarna wordt een bestemmingsplan opgesteld, maar dat zal naar verwachting een aangelegenheid worden voor de gemeente Wierden.


Ga terug...