Regiotaxi ook voor ouderen en minima - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Regiotaxi ook voor ouderen en minima

Geplaatst op: 06-11-2005 |RIJSSEN/HOLTEN - Ook ouderen en minima in de gemeente Rijssen-Holten kunnen straks tegen een voordelig tarief gebruik maken van de regiotaxi. Aanvankelijk was dat niet de bedoeling, omdat dit de gemeente flink wat extra zou gaan kosten. Uiteindelijk is echter besloten dat er dan toch maar jaarlijks een ton aan subsidie bij moet.

De regiotaxi vervoert vanaf eind volgend jaar inwoners van de gemeente Rijssen-Holten. Binnen de gemeentegrenzen, maar ook binnen een straal van vijftien kilometer van hun woning. In principe mag iedereen gebruik maken van de regiotaxi. Maar wie buiten de doelgroep valt, moet het volle pond betalen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat alleen gehandicapten korting zouden krijgen, mits ze beschikken over een indicatie volgens de Wet Voorziening Gehandicapten (WVG). Ook geldt een inkomensgrens van 115 procent van het minimumloon.

Het Gehandicaptenplatform was daar blij mee, maar drong afgelopen maand wel aan op uitbreiding van de doelgroep met ouderen en inwoners met weinig inkomsten. De Ouderen Adviesraad liet de raadscommissie Maatschappelijke Dienstverlening uiteraard weten dat de lage ritprijzen van de regiotaxi ook voor ouderen moeten gelden.

Die toezegging kwam er niet meteen, want het vergroten van de doelgroep kost de gemeente meer geld. Op verzoek van de commissie liet wethouder J. Ligtenberg uitzoeken hoevéél precies. Het bleek om 100.000 euro op jaarbasis te gaan. De helft van dat geld was snel gevonden, want de regiotaxi is 50.000 euro goedkoper dan de vervoersvergoeding die de gemeente nu nog verstrekt aan gehandicapte inwoners. Die andere 50 mille moet nog worden gevonden, maar daarvoor heeft Ligtenberg nog een jaar de tijd, aangezien de regiotaxi pas eind 2006 gaat rijden.

In een ingelaste vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders werd maandagmorgen besloten dat straks ook ouderen en minima met een flinke korting op de ritprijs gebruik mogen maken van de regiotaxi. Heel bescheiden was door de Ouderen Adviesraad gevraagd om voor ouderen 70 jaar als leeftijdsgrens te laten gelden, zoals in buurgemeente Hellendoorn het geval is.

Het college stelde echter aan de gemeenteraad voor om van 65 jaar uit te gaan. De raad nam dit voorstel over. Voor ouderen en minima geldt een inkomensgrens van 115 procent van het minimumloon.


Ga terug...