Excelsior’31 pakt 3 punten in Assen - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Excelsior’31 pakt 3 punten in Assen

Geplaatst op: 06-11-2005 |


ASSEN - Het was een interessant treffen in Assen. Evenals Excelsior '31 had ook ACV in het begin van de competitie de nodige moeite om het juiste ritme te vinden. Maar vorige week deden beide clubs goede zaken.

ACV versloeg uit Genemuiden met 4-1 en Excelsior vocht zich met 1-0 langs de Harkemase Boys. Het was dan ook de vraag wie van de twee de stijgende lijn kon doortrekken en goede zaken zou doen om aansluiting te vinden met de (sub)top. Het waren misschien wel deze belangen die de wedstrijd in een te laag tempo deden beginnen. Maar het was Excelsior die als eerste besefte dat er anders gespeeld moest worden.

De Rijssenaren namen rond de 10e minuut het initiatief en werden daarvoor in de 16e minuut beloond. Wie anders dan Erwin Looms was het die een voorzet van Nick Hoekstra promoveerde tot doelpunt 0-1. Excelsior bepaalde hierna nog nadrukkelijker het spel maar moest uitkijken voor de counter van ACV. Met snelle mensen als Jesper Vaessen en Erwin van Wijk voorin kan de ploeg namelijk dodelijk zijn. Maar sinds de omzettingen van vorige week staat de laatste linie weer als een huis en worden er maar weinig kansen meer weggegeven.

De beste kans voor ACV was in de 44e minuut toen een vrije trap van Vaessen precies in de loop viel van de inkomende Jan Haanstra. Vicente F. Hesselink pakte de inzet echter klemvast.

Menigeen had na rust gedacht dat ACV uit een ander vaatje zou tappen maar niets bleek minder waar. De beste kansen bleven voor Excelsior en het enige verwijt wat je ploeg kan maken is dat ze de wedstrijd niet eerder op slot gooiden. Looms gaf achteraf ook toe dat het aanvallend nog wat slimmer uitgespeeld moet worden waardoor degelijke wedstrijden wat makkelijker over de eindstreep getrokken kunnen worden.

Nu bleef het bij kansen voor dezelfde Looms en de mee opgekomen Peter Scheppink, maar de verdediging van ACV kon steeds op het laatste moment redding brengen. Met nog een half uur te gaan leek ACV de bakens wat te verzetten en kreeg het namens Ype Hansma zowaar een kans maar opnieuw toonde Hesselink zich een betrouwbare doelman.

Kort hierna benadeelde Arie Rozema met een grove charge op Amanuel Isa zijn ploeg. Het had direct rood kunnen zijn maar scheidsrechter van Aken hield het bij geel. Wel het tweede geel voor Rozema waardoor hij alsnog met rood kon vertrekken. Het bleek meteen het einde van de wedstrijd. ACV was niet meer bij machte het de verdediging van Excelsior lastig te maken en bij Excelsior verdween de accuratesse uit het spel waardoor de slotfase voor de liefhebber niet om aan te kijken was.

Excelsior had hier uiteindelijk de meeste baat bij gezien de voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Door deze overwinning krijgt Excelsior de bovenste ploegen weer in het vizier.

Met volgende week op de Koerbelt het Zwolse Be Quick ’28 dat moet aantreden zonder zijn sterspeler Marino Promes. Die kreeg namelijk rood in het treffen met Genemuiden. Ondanks de afwezigheid van Promes belooft het opnieuw een boeiende confrontatie te worden.

Ga terug...