Bezwaar werkgevers tegen Elsenerbeek - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bezwaar werkgevers tegen Elsenerbeek

Geplaatst op: 09-11-2005 |RIJSSEN - De Kring Werkgevers Rijssen (KWR) is tegen aanleg van de Elsenerbeek, omdat die de kans op een westelijke rondweg om Rijssen verkleint. Bij de gemeente is bezwaar gemaakt tegen de beek die als ecologische verbindingszone gaat dienen. De KWR wil de westelijke rondweg ‘op de agenda’ houden.

Het bezwaarschrift van de KWR plaatst het gemeentebestuur voor een probleem. Enerzijds moet de Elsenerbeek er komen, anderzijds bemoeilijkt een ecologische verbindingszone inderdaad de aanleg van de westelijke rondweg die moet aansluiten op de noordelijke rondweg om Holten.

Kunstgrepen

Ligt die beek er eenmaal, dan zijn dure kunstgrepen nodig om de westelijke rondweg er onderdoor of er overheen te leggen. Maar als de KWR de aanleg van de Elsenerbeek blijft dwarsbomen, dan zorgt dat natuurlijk voor een probleem.


Zover hoeft het niet te komen, want de Kring Werkgevers is bereid het bezwaarschrift in te trekken als het bedrijventerrein bij Lokerbroek doorgaat of als de gemeente bereid is de ecologische verbindingszone in westelijke richting op te schuiven, waardoor er ruimte ontstaat voor de rondweg.

Provincie

Bij de gemeente willen ze best gehoor geven aan deze voorwaarden. Immers, het Lokerbroek is ook een vurige wens van het gemeentebestuur dat alles op alles zal zetten om dit Holtense bedrijventerrein te realiseren. Maar het opschuiven van de ecologische verbindingszone om ruimte te maken voor de westelijke rondweg, dat is andere koek. De provincie voelt daar tot op heden niet voor.

Korte termijn

Tot dusverre mislukten pogingen om het provinciebestuur van de noodzaak van de rondweg te overtuigen. Maar burgemeester B. Koelewijn vindt dat de westelijke rondweg ‘geen thema in ruste’ is. De rondweg komt straks in diverse verkiezingsprogramma’s voor, weet hij inmiddels.


Het probleem is volgens Koelewijn dat het niet lukt de noodzaak van de rondweg hard te maken bij de provincie, althans niet op korte termijn. ‘Op langere termijn lukt ons dat wel, onderzoek van de Regio Twente voorziet namelijk vanaf 2010 verkeersproblemen tussen Rijssen en Holten.’


De aanwezigheid van de Elsenerbeek en de ecologische verbindingszone hoeft dan geen probleem te zijn, veronderstelt Koelewijn. ‘Er overheen of er onderdoor kan altijd, zoals ook bij de spoorweg in Holten het geval is.


Ga terug...