‘VSP biedt toekomst voor ondernemers’ - Radio 350

‘VSP biedt toekomst voor ondernemers’

Geplaatst op: 09-11-2005 |

HOLTEN - De onlangs door de gemeenteraad van Rijssen-Holten genomen besluiten over het Verkeers Structuur Plan Holten (VSP) biedt Holtense ondernemers een toekomstvisie, iets wat jarenlang ontbrak. Dat zei voorzitter J.H. ten Velde namens de Holtense Handelsvereniging (HHV) tijdens de najaarsvergadering gisteravond.

‘We zijn er nog lang niet’, benadrukte Ten Velde, ‘maar er is in elk geval wat besloten.’ Ten Velde doelde daarmee op de afgelopen raadsvergadering waarin de gemeenteraad besloot het centrum van Holten verkeersluw te maken, het H.J. Wansinktracé aan te leggen, het onderzoek naar de noordelijke rondweg meteen te starten en de voorrang op de kruising Markeloseweg/Rijssenseweg om te draaien. De HHV geeft nog altijd de voorkeur aan een noordelijke rondweg ten zuiden van de spoorlijn: ‘Omdat dat beter in de structuurvisie past en wij er dan eerder profijt van hebben.’

‘Daarmee kunnen we verder de structuurvisie kan binnenkort besluitvormend worden behandeld. Het zal niet snel gaan allemaal, maar er is in elk geval wat duidelijkheid en daar was behoefte aan’, betoogde Ten Velde.

Omdat verbouw-, bouw- en verhuisplannen nu al worden getoetst aan de komende structuurvisie, kunnen de Holtense ondernemers eindelijk weer vooruit kijken en werken. Bouw-, verbouw-, en verhuisplannen die jaren in de ijskast lagen, kunnen eindelijk weer tevoorschijn worden gehaald.

Ook al is dat dan met een Dorpsstraat die nog open is.

‘Want wethouder Stegeman heeft, na eerder een gesprek met ons te hebben gehad, in de raad ook nog eens gezegd dat eerst het H.J. Wansinktracé wordt uitgevoerd, dan het Zilverzandtracé en pas daarna de Dorpsstraat wordt opengesteld’, aldus Ten Velde. Daarmee worden druk op het Wansinktracé en problemen in de Stationsstraat voorkomen.


Ten Velde verwacht op zijn vroegst in 2007 uitvoering van de plannen te zien.


Ga terug...